Vaaran Voima                                             "Voima" "Vomppe"  "Poweri"

                                                  Rotu: Piensuomenhevonen
                                                  Sukupuoli: Ruuna
                                                  Syntynyt: 31.5.2009
                                                  Ye: 110cm
                                                  Re: 80cm
                                                  Kt: He C/B

Voima on luonteeltaan huumorintajuinen veijari jonka pirteys ei tunnu koskaan loppuvan. Se osaa höristää korviaan silloinkin kun aurinko ei ole kirkkaimmillaan. Voima osaa välillä olla niinkin vitsikäs, että se ei ole enään ratsastajan mielestä hauskaa, mm  imee naruja ja hiplailee takkia ja välillä saattaa näykkäistäkkin "vahingossa". Voima ei kuitenkaan pure ja antaa harjata ja putsata kaviot kiltisti. Voima menee myös todella herkästi mustasukkaiseksi jos silittää samassa tarhassa olevaa hevosta. Silloin sillä on tapana juosta paikalle, häätää toinen ja jäädä seisoskelemaan siihen.

Ratsastaessa Voima on yleensä helposti hakemassa alas ja ketteryyttä sillä on todella paljon. Voima on herkkä pohkeelle mutta tarvitsee tietynlaisen ``ratsastustyylin´´ toimiakseen hyvin ja ymmärtäväisesti. Voima ei juurikaan pelkää mitään maastossa, ellei sillä ole liikaa energiaa. Voima ei juurikaan pukittele kuin innostuessaan esim laukanvaihdossa tai esteillä. Se ei myöskään tavallisena päivänä pelleille muuten kuin leikkimällä kielellä (pitää suun ulkopuolella sitä). Moni on kehunut miten herkkä se on suomenhevoseksi ja ketterä. Voima ei menetä hermojaan, vaan antaa kaiken anteeksi ratsastajalle.

Voimalla on lievää kesäihottumaa, jolloin sillä on ulkonäön vuoksi pidetty juurikin vain pystyharjaa, mutta meistä se sopii sille paremmin. Voimalla ei ole muita sairauksia paitsi allergiaa puruun ja muuhun pieniin juttuihin mm kuivaheinä  mutta allergianoireita ei juurikaan enään ole näkynyt Voimalle sopivan `` hoidon´´ ja ``tuotteiden´´ takia.


                                                      Voima on tullut Sofille 31.12/1.1.2016
Kuva Emma Ijäs
Kuva Johanna Jämsä
Kuva Johanna Jämsä
Kuva Riia Hyvönen

Kuva Emma Ijäs
Kuva Emma Ijäs
Kuva Maria Lamminen
Kuva Maria Lamminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti