lauantai 17. helmikuuta 2018

Peltoilua muilla hevosilla!

Ehdin jo melkein unohtaa kuinka ihanan lämminverisen me omistammekaan!

Heips!
 Mulla alkoi hiihtoloma joten saankin olla viikon kotona. Voima vietää Ypäjällä suurimmaksi osaksi vaan vapaapäiviä. Haluan kuitenkin ratsastaa ja hiihtoloma tulikin tänään korkattua meidän kasvatilla, lv tammalla nimeltä Dasti.

Mentiin Emman ja Aadan kanssa tallille. Tarkoituksena oli, että Emma menee Sipellä ja minä Dastilla peltoilemaan. Mun ridakamat jäi suurimmaksi osaksi Ypäjälle kanssa, joten mitään edustavia ratsastuskamoja ette tule näkemään näissä kuvissa.
Dasti oli kuulemma pelleillyt jotain jollain ratsastajalla, joten äiti ehdotti, että minun pitäisi läpiratsastaa se. Olin varautunut kaikkeen "dastitemppuihin" puhumattakaan mitä selitin Aadalle "kannattaa olla kamera valmiina, saas nähä mitä tää tekee kun teen näin ja näin". Mutta kuinkas kävikään Dasti oli todella kiva. Käynnissä rento ja ravissa kuuntelevainen. Laukka oli vähän vaikeaa nostaa, tämä yksilö kiisi ravihevosen mukaisesti vain kovaan raviin mutta loppua kohden saatiin myös ihan hyviä nostojakin. Laukka oli muuten tosi kiitävää jos niin voi sanoa. Millään ei olisi halunnut enään hidastaa!

Vauhtia ei puutu tältäkään kaverilta!Jossakin vaiheessa halusin itse kovasti kameran taakse. Ehdotin Aadaa menemään Dastin selkään ja Aada innostuikin testaamaan. Aada loppuverkkasi Dastin ja niillä sujui oikein mukavasti. 
Katsokaan nyt kuinka söpö se on!

 Kuvailin siinä sitten Emmaa ja Aadaa. Emma otti kiitopätkiä laitumen päädystä jota sitten kuvailin innokkaasti. Sipellä ja Emmalla sujui hyvin yksin mennä sinne, vaikka Sipe onkin tottunut menemään Voiman perässä aina kun siellä käydään.

Loimet hinkkaavat joka vuosi Sipeä, oli loimi minkälainen ja minkä kokoinen tahansa. 

 Kun mentiin takaisin talliin ja hoidettiin hevoset, siirryttiin Belindaan. Harjailin Belindaa ja ihan kamala talvikarvan lähtö! Käytävän lattia suunnilleen hukkui karvaan. Emma juoksutti sen sitten pellolla ja minä hyrräsin taas kameran takana kuvakulmia etsien.


7 kommenttia:

 1. Upeita kuvia erityisesti belindan juoksutus kuvat ja nuo aurinko kuvat!

  VastaaPoista
 2. Meil on yp suokki ja ihan sama ongelma et loimi hinkkaa talvikarvan pois kuten tolla suokilla. Ei oo väliä onko iso vai pieni tai sopivan kokonen loimi mutta ku ne liikkuu/juoksee/riehuu ni loimi automaattisest vaan hinkkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tuo Sipe tykkää vielä tavallista enemmän riehua tarhakaveriensa kanssa jolloin loimi ottaa kiinni entistä enemmän :D Ei ole kuitenkaan ihoa ärsyttävnyt, vaan ainoastaan talvikarva lähtenyt :)

   Poista
 3. Oho empäs olisi ajatellut tuon ensimmäisen kuvan perusteella kyseessä olevan lämminverinen! :D Todella upeita kuvia tässä postauksessa!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus & kuvat, ois kiva lukee enemmänki teiän tallin hevosista (:

  VastaaPoista