tiistai 6. helmikuuta 2018

Oho, kouluratsastuksella onkin isompi merkitys esteillä


Heips!

Voiman treenit on ollut nyt kuukauden sisällä aika tavoitteellista. Ollaan menty kouluratsastuksessa isoja harppauksia ja sen myötä myös esteillä. Aina olen tiennyt kouluratsastuksella olevan merkitystä esteillä mutta kun oikeasti ollaan nyt vaan jaksettu hioa timanttia lisää tavallista tarkemmin, näkyy esteilläkin ihan kamalasti muutoksia. 
Laukanvaihdolla toiseen suuntaan
 Voi kyllä, Voima kuskaa samalla tavalla edelleenkin mutta se on tavallista herkempi pohkeelle ja istunnalle. Myös malttaminen on parantunut. Ekoilla maneesi hypyillä (eli n. yli viikko sitten) Voima ei edes harkinnut kuin juosta kovaa ja hypätä liitokaviona ison innostuksen takia. Vieläkin jaksaa naurattaa ajatus kun otettiin välikäyntejä ja Voima päätti vinkua ja pomppia paikallaan (se olisi halunnut vaan hypätä ja hypätä).

Tänään mitä pidemmälle tuntia mentiin, sitä kivemmin oli ratsastaa Voimaa. Loppua kohden Voima ei enään kuskannut vaan kuunteli hyvin ja saatiinkin hyviä pomppuja. Mentiin enemmän vaan kavaletti jumppaa mutta loppua kohden otettiin pari isompaakin pomppua.
Laukanvaihdot alkaa sujumaan pikku hiljaa kuin vettä vaan, Vielä on pari säädettävää juttua mutta muuten alkaa olla jo hyvin hallinnassa. Voiman tapoihin kuuluu pukittaa/pomppasta vaihdossa mutta sekin kertonee sen pirteästä motivaatiosta. Eilen treenattiin laukanvaihtoja ja ruuna alkoi sitten tekemään leikkiä asiasta. Se alkoi vetämään vaihtoja itse suuntaan ja takaisin ilman vihjettä mutta vaihtoi myös aina pyynnöstä. Tätä taitoa tullaan niin tarvitsemaan radoilla ja viime kisakausi mentiin aina ravin kautta oikeeseen laukkaan, pyritään siis ettei tällä kisakaudella sentään.
En tiedä mitä tässä tapahtuu


Kaikki kuvat (c) Pinja Pietiläinen

2 kommenttia:

  1. Niinhän sitä sanotaan, että kouluratsastus on ksiken perusta :D Hienoa, että teidän treenit ovat alkaneet sujua paremmin! Toivottavasti kehitys jatkuu vielä :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ja niinhän sitä :) Ja toivotaan!

    VastaaPoista