lauantai 20. tammikuuta 2018

Voima muutti hevosopistoon

Epävarmuus, pelko, toivo. Kolme sanaa jotka kuvasivat ajatustani ideasta. Tuo herkkä ruuna joka on aina asunut rauhallisissa talleissa joissa ei tapahdu koko aikaa niin paljoa. Mutta miten kävi? Voiman piti saada kuljetus Ypäjälle. Kuljetus olisi maksullinen mutta meillä ei ollut vedettävän auton renkaat sellaisessa talvikunnossa, että sillä voisi traileria vetää. Kuljetus piti olla nopeaa, yhdessä kohtaa uhka olikin niin suuri, että Voima lähtisi puhelun jälkeen seuraavana päivänä. Ongelmia tuli, paljon!
Ensimmäinen kyyti peruuntui ihan muista syistä kun kuljettajan tai meidän (Voima ei ollut ainoa kyytiläinen). Toinen kyyti oli liian kallis verrattuna ensimmäineen, melkein kaksi kertaa kalliimpi. Kaikki tavarat oli pakattu mutta nyt puuttui kyyti. Olin itse opistolla ja Voima suunilleen vain seisoi tarhassa kaikki päivät.
 Onneksi saatiin sitten kyyti loppujenlopuksi  jossa kyytiläinen oli vain Voima.
Kuljetus tapahtui maanantaina, eli olin ollut viikonlopun kotona ja pääsin "ilmaiseksi" mukana. Kuljettaja itse oli todella mukava eikä ollut ollenkaan ongelmia. Hän kuljetti Voiman varovaisesti ja auttoi tavaroiden viemisessä. Parasta mitä kuljetuksesta voi pyytää.
Meille tuli ennen tätä varmaa kuljetusta lisää ongelmia. Mihin talliin? Siellä missä Voima oli syksyllä, oli nyt täynnä ja kyselemällä lähitallit kuulosti kaikki täydeltä myös. Ainoa paikka oli opistontalli. Eikä siinä mitään mutta Voimalle se ei kuulostanut sopivalta paikalta sen luonteen takia. Kokopäivä tarhaus muuttuisi muutamiksi tunneiksi, heiniä vaan karsinassa, hiekkatarha ilman virikkeitä. Se oli nyt vain ainoa vaihtoehto.

Voima käveli kiltisti isoon talliin ja siitä taluttaen omaan karsinaan. Se oli selvästi väsynyt pitkästä kuljetuksesta eikä ihmetellyt sen enempää. Seuraavana päivänä sainkin sitten kuulla miten se oli karannut opiskelijoilta ja karsina oli ihan sotkettu heinään . Voima söi selvästi huonommin kun tavallisesti, sillä se jätti heiniään yli puolet. Olin jo valmis kirjoittamaan postauksen miten se ei ikinä sopeudu isoihin talleihin kun se on niin herkkis kaikelle uudelle.
Samanlainen meno jatkui seuraavan päivän mutta Voimalle lainattiin ketju ettei se pääse livahtamaan. Ratsastelin Voimalla vaan koulua ja toinen päivä olikin vain pukittelua mitä se ei ole ennen tehnyt. Pukkeja toistuvasti isompia ja pienempiä. Laukanvaihdoissa erityisesti isoja pukkeja. Yksi syy oli varmasti maastoesteet jotka oli jätetty maneesiin.

Kolmas päivä kun kaikki muuttui.  Karsina oli siisti ja hevonen oma itsensä. Se oli syönnyt kaikki heinänsä ja söi jämijä. Se tervehti pirteästi ja käyttäytyi fiksusti. Sinikka, opiskelija hyppäsi sillä pieniä esteitä sinä päivänä. Voima olin ihan menossa pitkän hyppytauon jälkeen mutta oli vähän jäykkä.

Eilen kävin taluttelemassa Voimaa Riian ja hänen hevosensa, Säveleen kanssa. Aluksi menin turvallisuuden takia naru turvalla, sillä en tiennyt tarkalleen miten se suhtautuisi talutukseen. Ryntäisikö se vai menisikö se kiltisti. Voima käyttäytyi todella, todella hyvin. Se käveli nätisti vierellä uudellakin reitillä ja pysähtyi kun pyysin. Tuntui jopa hieman hölmöltä sen jälkeen mutta varmasti enemmän hölmöltä tuntuisi jos olisin mennyt pitkällä narulla ja herra olisikin päättänyt lähteä lipettiin.
Voima on ollut toisin sanoen nyt tosi hyvä. Vaikka välillä keksiikin omia hirviöitä ratsastaessa yksin maneesiin. Ollaan noin kuukausi opistolla ja etsitään lähitalleilta paikka jotta saisin Voimalle täyspäiväisen tarhauksen. Voima on luonteeltaan niin puuhakas ja semmoinen "aina menossa" joten se tarvitsee pidemmän päälle myös virikkeitä.

Sävel ja Voima, ihania yhdessä! 


Voima päätti esittää omaa veikeyttään jälleen


Iso talli on hyvää uutta kokemusta Voimalle mutta ei jatkuvaksi ajaksi. Kuukausi menee varmasti hyvin ja olenkin tyytyväinen että se osaa olla noinkin järkevä. Pesupaikalle se ei ihan uskalla vielä mennä mutta sinne ei ole aikomusta vielä mennäkkään ihan vaan siitä, ettei se keksi alkaa pelleilemään keulimalla mitä se meillä joskus aikoinaan teki.

Jos opistontalli olisi Voimalle sopiva, jäisin mielelläni vaikka kesään asti. Mutta Voiman luonnetta ajatellen se tarvitsee enemmän pienempää tallia.

-Sofi

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Vompelle sopii toi harja ♥

  VastaaPoista
 2. aiotko ostaa voimalle micklemit tai ps of swedenit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pitäisi valita, ottaisin ps of swedenit mutta olen kuullut miten heikkoa laatua ovat joten tämmöiselle kaverille ne eivät sovi :).

   Poista