lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku.8

                                                 Blogin "kulissien takana"


Yleensä sovitaan Emman kanssa, että mennään yhtä aikaa ratsastamaan (tai Emma tulee vain tallille seuraksi/hoitamaan Sipeä). Ollaan usein aina ennen tallille menoa sovittu, että kuvataanko ja kenen kamera otetaan tällä kertaa. Siinä sovitaan samalla, että otetaanko ratsastuskuvia, yhteiskuvia vai molempia ja millä tyylillä sekä mitkä putket otetaan mukaan. Suunnitellaan yhdessä ja tallilla aletaan toteuttamaan suunnitelmaa. Jos Emma ei pääse tallille niin yleensää kysyn jonkun toisen. Yleensä se toinen on Aada, joka ei juurikaan enään ratsasta mutta tykkää hoitaa hevosia.

Jos otamme Emman kanssa yhtäreitä mutta aijotaan myös ratsastaa, otetaan me yleensä ensin ne yhteiskuvat. Hevoset eivät näytä hikisiltä ja ratsastajilla on vielä intoa ja mikä tärkeintä, ei ole niin suuri vaara pimeydestä esim. syksyllä.
Moni ottaa molemmat hevoset yhtä aikaa kuvauspaikalle mikä on nopeampaa kuin viedä kuvattu hevonen pois ja tuoda toinen tilalle mutta meillä se ei toimi. Voima ei pysty vain seisomaan ja odottamaan vaan se änkee aina hamuamaan kameraa tai keksii jotain muuta mikä vie kuvaajan (tässä tapauksessa minun) huomion. Tääkin ollaan kantapään kautta opittu ja nykyään aina suosiolla käydään vaan vaihtamassa hevoset.

Kuvia otetaan yleensä paljon. Meidän ennätys oli kai joskus joku 3000 kuvaa päivän aikana. Sieltä säästöön pääsee kultakimpaleet, hauskat kuvat, sekä sellaiset "ihan okei"-kuvat. Some näyttää aina parhaat puolet mutta todellisuudessa koneelta löytyy myös semmoisia mitä en ole julkaissut mutta ne saavat silti hymyilemään tavalla tai toisella. Laittelen tähän muutaman.Kun lähdetään tallilta ja pääsen kotiin alkaa turhien kuvien poisto, koneelle latailu ja välillä muokkaus. En juurikaan ole blogin kuvia muokannut mutta jos käyn "harrastamassa" kuvaamista (toisinsanoen kuvauskeikat) niin ne muokkaan. Yleensä alan heti väsäämään postausta ja julkaisen sen.


1 kommentti: