keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku.5

                                                      Maastakäsittelyvinkkejä
Maastakäsittely voi olla muutakin kuin taluttamista ja pysähtymistä. Harva loppujen lopuksi edes tietää kuinka laajasti on erinlaisia "liikkeitä", joita tarvitaan paljon arjessa sekä hyvään yhteistyöhön. Maastakäsittely on paras vaihtoehto ymmärtää tärkeitä liikkeitä hevosen kanssa. 
Tiesitkö, että Yhdysvalloissa erityisesti hevoskuiskaajilla on tärkeää, että hevonen peruttaa kuin ihminenkin? Samalla tavalla kuin pysähtyy tai kävelee vierellä. 
Kesällä tein videon jossa ns esittelin muutamia liikkeitä ja ajttelin soveltaa sen tähän. 


Maastakäsittely auttaa ymmärtämään yhteistä kieltä sekä on muutenkin hauskaa vaihtelua. Minulla itsellä on tapana aina juoksuttaa Voima ennen maastaksittelyä, koska se ei muuten jaksa keskittyä ollenkaan olennaiseen. 
Maastakäsittely parantaa myös luottamusta jos vain laittaa sellaisia tehtäviä. Olen monesti laittanut Voimalle esimerkiksi pressun selkään. Ennen Voima oli todella jännittynyt mutta nykyään paljon varmempi, vaikkakin vielä löytyy pientä epävarmuutta tilanteesta. 

Maastakäsittely on meillä auttanut paljon. Voima kuuntelee paljon paremmin esimerkiksi niin, ettei jatka kävelemistä jos minä pysähdyn. Myös narunpäässä vetäminen on todellakin muuttunut jos jokin. Se osaa kuunnella ja näin ollen se ei ole karannut minulta myöskään kun olen taluttanut sitä. Eli selvästi näkyy positiivisia merkkejä. 

Voiman ekoja päiviä meillä

1 kommentti:

  1. Hyvä postaus ja video!
    Tuo juoksuttaminen vaan, en ehkä itse tekis ennen maastakäsittelyä koska juoksuttaessa hevosta huidotaan raipalla, liinalla, käsillä yms pois päin itsestään ja pistetään juoksemaan ns. karkuun ihmistä, jos ymmärsit pointin :D
    Mutta tapansa kaikilla ja kaikki tietää mikä toimii parhaiten :)

    VastaaPoista