maanantai 4. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku.4

                                                Liikenisikö sinulla hetki aikaa keskustella shettiksistä?
Shetlanninponi, tunnettu jekkujen mestari. Tuo poni kokoonsa nähden on vahva ja erityisesti kekseliäs hyvässä kuin pahassa. Niiden ihana pörröinen karva ja nappisilmät vievät mennessään.

Meillä on kaksi shetlanninponia joita en ole kamalasti esitellyt täällä joten nyt on varmasti sen aika.

Osa 2. Belinda

Belinda on vähän vieraampi poni minulle kuin Linda. Belinda syntyi meillä ja vietin todella paljon aikaa Belindan kanssa sen varsa-ajan. Sen kanssa tuli temmeltyä ja laitumella Linda vain katsoi metsän juurelta kuin vahtiakseen kahta leikkivää lasta. Belinda juoksi perässäni ja minä juoksin karkuun. Se ei ikinä hypännyt päälle tai vastaavaa vaan yksinkertaisesti tykkäsi vaan laukata perässä ja pysähtyä viereeni kun minä pysähdyin.

Muistan vieläkin kun Belinda lähti traileriin, sen uuteen kotiin ja vetelin äitiä hihasta sanoen, että "ei myydä sitä jooko". Siitä lähtien olen vaan toivonut edes näkeväni sen taas. Tänä kesänä melkein mahdoton, kuin ihmeen kautta kävikin näin, että saatiin poni takaisin. Olen itse sitten juoksuttanut, harjoitellut agilitya ja käynnyt taluttaen tämän kanssa lenkeillä. Kaverit ovat sitten ratsastaneet ja ajaneet.

Belinda tykkää vauhdista kun sillä ajetaan mutta on silti hallinnassa ja todella toimiva ja kuuntelevainen. Ratsastaessa se on saattanut välillä keksiä omiaan mutta sekin johtuu enemmän kokemattomuudesta, sillä kun ei ole ratsastettu ymmärtääkseni yhtä paljoa kuin ajettu. Belinda on yleensä melko yhteistyöhaluinen mutta niinkuin jo mainitsinkin, se osaa keksiä omia juttujaan myös.
Belinda keksii omia juttuja. Päätti kuvassa ihan väkisin mennä naapurin pellolle. Ikinä en ole joutunut shettistä vetämään niin lujaa pois päin kuin tässä hetkessä. 

Muilla omistajilla Belindalla on kilpailtu raveja ja on kerran jopa voittanutkin. Näyttelyissä se on kuulemma pärjännyt tosi hyvin ja sitä aijon todellakin testata ensi kesänä, että miten me pärjätään. Belinda on taluttaessa todella hyvä ja pysähtyy aina ilman mitään pidätystä narun varresta.
Belindan hyviä puolia on myös sen varmuus. Se ei ole ikinä säikähtänyt meillä mitään, ei edes tuulessa lentävää tyhjää purupussia joka eräässä myrkyisessä illassa lensi ohi. Tätä jos jotain voi sanoa pomminvarmaksi.

 Niin tylsältä kuin kuulostaakin niin meillä ei kamalasti mieleenjääviä muistoja vielä jotka olisivat ylitse muiden. Yksi kyllä löytyy ja se oli kesällä kun käytiin uittamassa järvessä. Linda vähän aristeli mutta Belinda se vain saapasteli ja alkoi kuopimaan vettä ja sen jälkeen lähti innokkaasti uimaan.


2 kommenttia:

  1. Koska 5 ja 6 luukku vai etkö tee enää :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee tulee mutta on ollut vähän kiireistä joten jotkut saattavat valitettavasti tulla vähän myöhässä. :)

      Poista