sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Kuulumiset tarhakuvien muodossa

Heips!


Ihan outoa etten ole aikoihin postannut. Vaikka mitä olen kirjoittanut mutta aina on jotain tullut päälle/jäännyt kesken. Jotta ette luule, että me oltaisiin kadottu mysteerisesti niin täytyypä jotain kuulumista tänne kertoa.

Meille ei oikeastaan kuulu mitään erikoisempaa. Voima on ollut tavalliseen tapaan terve mutta viime aikoina taas vähän epävarma ratsastaa. Tarkoitan sitä, että se saattaa pelätä asioita mitä se ei ole ennen pelännyt. Sillä on ennenkin tälläisiä kausia ollut mutta vähän jännittää kun ensi viikolla olisi kilpailut. Ajattelin kisata valitettavasti vain 60cm mutta meillä on ollut niin pitkä kisatauko ja Voiman asenne vaikuttaa minuunkin todella paljon. Haluan saada kisoista taas sen hauskan jutun en sitä, että hevonen kieltelee turhaan kun se on niin jännittynyt/epävarma. 
Tässä näkyy se miksi Voiman harja ei koskaan syksyisin/keväisin ole suora. Loimi taittaa sen

Voima on ollut aika kevyellä käytöllä suurimmaksi osaksi vain sääiden takia. On satanut vettä ja kenttä on sen takia ollut vetinen. Nyt tuli jo luntakin mutta sitä olenkin odottanut. Rakastan talvea kun silloin ei tarvitse ratsastaa niin tavoitteellisesti vaan hevosta voi helposti treenata hangessa. Hanki on myös pehmeä paikka pudota ja muutenkin täydellistä kauneutta tämän ankean ruskeuden keskelle.

Voimalle ostin testiin kuonokopan, kyllä luitte oikein. Oikeasti nämä kuonokopat on tarkoitettu hiekansyöjille mutta Voima osaa vaan olla kengittäessä niin ärsyttävä. Se oikeasti ei vaan osaa seistä paikallaan vaan sen pitää aina tehdä jotain. Yleensä se tykkää hiplata kengittäjän takamusta ja voisi ihan vapaasti purrakkin ja sen jälkeen esittää sen "se oli vahinko!"-ilmettä. Sillä se saa nimittäin aina anteeksi. 


Voiman sotkuriimu. Tämän riimun se saa pitää aina keväisin ja syksyllä. 


Näin vielä syksyyn. Ihmettelen sitä miten aina valkoiset hepat tykkäävät sotkea itsensä mutaan. Meillä ei ole kukaan tänä syksynä mudassa piehtaroinut paitsi se valkoinen, Jessi! Ehkäpä se ei tykkää olla valkoinen ja yrittää esittää ruskeaa, tai sitten se haluaa vain pilailla meidän kustanuksella (epäilen vahvasti jälkimmäistä)
8 kommenttia:

 1. Hihhih jessi :D ihania kuvia somb!
  Meinasiks klippaa voiman tänä talvena? Ja meinasiks kisaa seuraavana vuonna aktiivisemmin ja jos niin mitä luokkia ja millä tasolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   En aijon klipata. En oo oikein klippauksen kannattaja ja toiseksi Voimalle ei paksua talvikarvaa kasva, että haittaisi käytössä.

   En oo ens kautta kamalasti miettiny. Varmasti yritän joo ainakin kesällä kisata aktiivisemmin. Opiskelen Ypäjällä niin hirveesti ei eri kisoihin (opiston ulkopuolelta) pääse kun ei oo omaa autoa/perhe asu lähellä että vois kuljettaa.
   Luokatki näkee vasta sitten. Jos kaikki menee hyvin eli ollaan terveitä, opittu uutta esteillä, molemmat varmoja niin 80cm ainakin ja ksiataan sen verran että saadaan selvästi puhtaita ratoja. Myös piensuokki mestaruudet olis kaukaisessa tähtäimessä :)

   Poista
 2. Mihin tasolle voima tulee parhaimmillaan yltämään esteillä ja koulussa? Sitten joskus, mitä veikkaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimalta löytyy kapasiteettia paljon vielä verrattuna missä vaiheessa se nyt on mutta vaan hevosen kapasiteetti ei kerro mihin asti se pääsee. Eli en osaa sanoa.

   Poista
 3. Kuka voiman kenkittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti, Ypäjällä joku toinen mutta siitä en vielä tiedä kun ei ole Ypäjällä tarvinnut kengittää :)

   Poista