lauantai 23. syyskuuta 2017

Terveiset Ypäjältä, peurien valtakunnasta

Riia sai otettua tälläisestä otuksesta kuvan eilen! Nappisilmä ihmetteli Voiman ulkonäköä
Heips!

Pahoittelut siitä etten ole postaillut yli kuukauteen. Ei ole niin pitkää "taukoa" täällä blogissa muistaakseni vielä nähtykkään. Yksinkertaisesti ei ole ollut kuvaajaa kun olen Voiman kanssa treenannut. Myös opisto vie paljon aikaa ja energiaa. Pyrin kuitenkin taas ahkeroitumaan!

Voima kotiutui hyvin kun se tuli tänne. Se muutti ihanaan pikkutalliin jossa on 4 karsinaa. Vähän se hönö ruuna näkee mörköjä vähän väliä kun mennään metsän kautta opiston tiloihin. Ypäjän keskustan läpi se menee ihan omana itsenään mutta ne rauhalliset metsät sisältävät sen mielestä paljon piensuokkeja syöviä mörköjä.

Otsikkoon, eikös Ypäjä ole hevosten valtakunta? Ei! Aina kun Riian kanssa kuljetaan niin niihin peuroihin törmää useaan kertaan. Eilen nähtiin jälleen 4 eri laumaa. Onneksi Voima on tottunut niihin ja tykkää nykyään vain kyttäillä niitä rauhallisin mielin. Kerran peuroja tuli vastaan kesken kiitolaukkaa hiitillä. Se oli ensimmäinen kunnollinen kerta Voiman nähdä ne ja tuo ruuna suunnilleen laukkasi peruuttaen takaisin tulosuuntaan. 


Eile mentiin todella reipas maastoestetreeni. Aluksi piti mennä juhlakentälle tavallisia esteitä hyppäämään mutta kenttä on keskellä ravirataa ja raviradallakin oli kisat menossa. Voiman pää vinksahti nähdessään monte-ratsukot kisaamassa ja kuuluttajan ääni taisi kaataa nuppia väärin päin entisestään nimittäin maastoesteillä meidän "varma kuolain" oli suunnilleen yhtä tyhjän kanssa ja ruuna ryntäsi alta jatkuvasti. Se on aina tykännyt maastoesteistä mutta ei ole rynnännyt samalla tavalla. En antanut ryntäyksen häiritä menoa ja pitää sanoa että oli kyllä hyviä hyppyjä !

Vaikka oli hetkiä kun en yksinkertaisesti saannut hevosta mitenkään kiinni niin se oli silti hauskaa kun huomaa miten hevonen tästä lajista tykkää. Välillä tuli vähän matalia hyppyjä mutta aika selvää kun hevonen pinkoo mitä pääsee. 
Hypättiin erinlaisia esteitä ja se estetauon tuottama estepelko haihtui taas mukavasti. Ei yhtään kieltoja taikka ratsastajan suuhun jäämisiä. Puhtaita hyppyjä.  Epäilen että ratsastustaktiikan muutto saattaa olla suurin syy parempaan treeniin.  Alkuverkat vedettiin kentällä. Voima vähän pukitti muutaman kerran kun innostui niistä monteratsukoista. Se ei olisi mitenkään pystynyt keskittymään olennaiseen vaan sen piti kyylätä raviradalle.
Kun ravattiin nii en ntanut sen hakea alas, koska yleensä se sitten hakee tasaiselle kädelle esteilläkin alas ja sitten puomit tippuu. Periaatteessa se oli niin innostunut ettei todennäköisesti olisi tehnytkään sitä.


 Riia testasi Voimaa ensimmäistä kertaa. Riia otti loppuverkat kentällä ja Voima oli niin väsy ettei sillä käynyt edes mielessä rynnätä enään, onneksi. Se itseasiassa yllätti minut miten hyvin niillä meni. Voima yritti selvästi tehdä jonkinsortin vaikutusta ja kuvia kun kattoo niin lyhyesti, vau. Yleensä Voima on uusilla ratsastajilla ollut vähän erinlainen ratsastajasta riippuen. Riia on itsekkin suokki-ihmisiä ja omistaa suomenhevosen joten kamalan erinlainen Voima ei ollut. Tuli tosi positiivista palautetta Voiman herkkyydestä esimerkiksi istuntaan ja muutenkin kun herra oli niin hyvin kuulolla.


Vompen vasen takasuoja saannut vissiin vähän osumaa vauhdin hurmassa

 Käveltiin takaisin tallille kunnes taas nenän eteen pyrähti peuroja. Riia sitten kuvaili niitä kun eivät ne mihinkään heti siitä lähteneet

Lopuksi löytyy pieni video äänitehosteillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti