torstai 10. elokuuta 2017

Virkistystä arkeen

Heips!


En ole ehtinyt juurikaan edes avaamaan blogia Ypäjä hässäkän vuoksi. Pitää käydä kaupoilla ostamassa sitä ja tätä ja miettiä listaa ja pakata eli stressi ollut kovasti päällä. Voimalle olen ostellut jo vaikka mitä Hexocilia ja Mane & tailia. Vielä paljon hankittavaa huhhuh mutta silti stressin keskellä olen ehtinyt liikuttelemaan Voimaa. Ollaan menty melko monipuolisesti ja testattu uusia asioita.

Eräänä päivänä Emilia tuli liikuttelemaan Belindaa joten juoksutin Voiman samalla ja päästin lopuksi sen vielä irti juoksemaan. Ruunaa sai todellakin hoputtaa sillä se vaan aina salakavalasti hiippaili luokseni ja vinkkasi talliin menoa. Voimassa on ehdottomasti yksi ihana piirre se, että se ei potki toisia hevosia ilman syytä ja harvoin edes vinkuu kun haistelee uutta tuttavuutta. Sen takia en pelännyt päästää sitä Belindan kanssa samaan aikaan irti.

Siitä vaan rennosti Beltsun ohi


"Noni Sofi mulle alkaa riittää"
Käytiin tässä joku päivä sitten myös uimassa. Mentiin trailerilla ja Voiman seurana oli Muru. Tämä oli toinen kerta meillä kun se ui. Voima on yleensä kuitenkin melko fiksu ja rohkea, mutta aina vesi saa herran hatun ympäri. Ne lukuisat kerran vesimaton kanssa on näyttänyt enemmän kengurun pomppimiselta kun hevoselta joka hyppää selvästi ja suorasti sen.
Järveen meno oli vähän patisteltavaa mutta meni kuitenkin melko hyvin, mutta ryntäistä korkeammalle, eli kirjaimmellinen uiminen oli suoraan sanottuna mahdotonta. Muutamat kerrat saatiin uitua Veeran avustamana (Veera, Murun omistaja veti Voiman mukaan itse uidessaan). Ekalla uintikerralla meenasin myös itse tipahtaa.
Yritin sinnitellä
 Kaikki alkoi ihan ensimmäisestä Voiman "uimisesta". En tiedä miten se ui mutta kuvissa näyttää (ja ratsastaessa tuntui) että hevonen hyppisi pystyyn vedessä ja samalla liikkuu. Jalkoja piti puristaa enemmän kuin jaksoi mutta en ollut valmistautunut sellaiseen joten nopeasti vesi vei jalkani pois liukkaasta karvasta. Liu´uin suoraan Voiman pepun päälle ja siitä melkein ohi jolloin ainoa vaihtoehto oli kaatua selän päälle. Voima lähti ravaamaan suoraan ylämäkeen maalle päästyään kun ei tykännyt ideastani pysyä selässä. Ihmeen kaupalla selvisin ilman tippumista ja jäin taas ilman velkoja kakkutarjoilusta. Toisella kerralla olin jo varautunut ja uinti näytti järkevämmältä. Kuvista kiitos Aadalle.
Veera taluttaa Voimaa syvemmälle

"Ääh Sofii! Tunnen hain jaloissani!"

Seuraavana päivänä meillä olikin estevalmennus. Korjattiin enemmän ratsastajan virheitä ja Voima oli tosi hyvä ratsastaa. Lopussa kuitenkin jotenkin hevosella nousi esteet päähän ja se alkoi hypyn jälkeen vetämään päätä mutruun ja heittelemään itseään ilmaan ja samalla inisemään kuin tyttö. Viimeinen hyppy (este oli 80cm trippeli) meni niin kevyesti ja ilmavasti ettei huhhuh. Suurin syy oli kuulemma ratsastajasta (korjasin virheen) mutta harvoin hyvissä hypyissä Voima vetää sen niin kunnialla. Esteen jälkeen alkoi taas sama show eli ininä ja pomppiminen paikallaan. Epäilen käytöksen johtuvan siitä, että Voimalla oli taas rohkeus koetuksella uimisessa ja vesimatto meni ekalla puhtaasti vaikka heppa hyppäsi sen vinoon ja katsoi hypyssä suunnilleen alas ihan hädissään. Kuitenkin tollainen fiilistely käytös ei oo yhtään pahitteeksi!

Sitten meillä oli riimu-ja naru ratsastus satulalla kentällä. Ihan kivasti meni vaikka välillä pitikin vetää kahdella kädellä yhtä puolta kun hevonen oli niin vahvasti menossa edellispäivän esteille. Kuitenkin treenasin juurikin laukanvaihtoja pelkällä narulla, mutta toistaiseksi ne on vähän hakusessa. Voima vaihtaa kyllä mutta niin oudosti, että jalat menee ihan ristiin ja laukka on ihan ristilaukkaa. Seuraavana päivänä treenattiin sitten suitsilla ja saatiin tosi hyviä laukanvaihtoja.

Eilen käytiinkin laukkamaastossa joka Voiman kannalta meni tosi hyvin. On niin ihana fiilis kirmata kilpaa kun tietää, että hevonen on melko varma ja pysähtyy heti kun annan luvan. Ravattiin ja käveltiin toki myö paljo mutta maaston kohokohta oli meillä pitkä laukkapätkä jossa mentiin joko hitaampaa tai kovempaa.

Sunnuntaina onkin jo muutto Ypäjälle. Haikealta tuntuu jättää kotitalli mutta onneksi pääsen usein viikonloppuisin kotiin. Voima venailee viikon-kaks kotona kunnes se saa kyydin perässä. En ole tottunut viikoksi jättämään Voimaa mutta ehkä pieni loma tekee molemmille hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti