lauantai 8. heinäkuuta 2017

Vuonohevosten mestaruudet 2017

Heips!

En ole nyt vähään aikaan postaillut mitään. Johtuu suurimmaksi osaksi epäonnekkaasta heinäkuusta sekä pari päivää piti ottaa lomaa Igorin lähdön takia. En tajua miten paljon heinäkuulle voi mahtua epäonnea, jatkankin siitä postauksen lopussa.

Olin vuonismestiksissä tänä vuonna ja itseasiassa oli ensimmäinen kerta kun sinne menin. En varmasti olisi sinne mennyt jos tallipiiristä, Veera ei olisi sinne mennyt kisaamaan. Veera meni vuonohevosellaan Murulla sinne.

Ilmapiiri oli todella hyvä. Oli paljon katsojia ja suunnilleen kaikki kilpailijat tunsivat toisensa ja tulivat hyvin juttuun. Sitä se on kun edustaa jotain rotua, myös ihan suomenhevosten puolella sitä näkee kanssa! Kuvailin suurimmaksi osaksi ja olikin ensimmäinen kerta uuden putkeni kanssa. Putken malli on entuudestaan tuttu, mutta kun se oli uusi ja oma niin tietenkin asetukset menivät näin ensimmäiseksi kerraksi suurimmaksi osaksi vain testailuksi. Jos kiinnostaa lisää valokuvaus-harrastukseni niin  sohvisphotography.blogspot.fi


Myös newforesteille oli luokkia
Kyllä itsekkin muutaman tunnistin instagramin puolelta täytyy myöntää! Kaikki vuonikset olivat äly söpöjä!

Sitten tähän meidän epäonnen heinäkuuhun. Aloitetaan vaikka siitä, että äiti kengitteli Arttua ja siinä sitten tapahtui jotain vahinkoa, että naula upposi äidin sormeen ja viilsi mukavan pitkän ja syvän viivan sormesta läpi. Siinä oli jo tarpeeksi työmaata sillä sormea ei pystynyt vääntämään eli esimerkiksi vesiä ei voinnut kahdella kädellä kantaa, eli itse autoin sitten äitiä tallihommissa entistä enemmän. Kun voisi luulla päättyvän tähän niin ei, Murulle tuli vaaraton pöpö tuolta vuonohevosten mestaruuksista ja kärsi hieman kuumeesta, mutta se kuume tarttui nopeasti Belindaan. Belindan suvussa on  ähkyä äidin puolelta joten ärsyttävä ähky sitten tuli tälle yksilölle. Eläinlääkäri letkutti ja yötä päivää äiti on joutunut Belliä taluttelemaan ja jopa nukkumaan tallilla. Tätä on kestänyt nyt jonkin aikaan mutta tänään näkyi sen verran positiivista merkkiä, että Belli söi melko hyvin kun vein sen pienelle lenkille. Voisihan sitä huokaista mutta ei. Muru rikkoi eilen karsinansa hinkuttamalla mitä se ei ole ikinä tehnyt (rikkonut karsinaa). Sen tavarat olivat ihan sekoitettu ja joitakin laatikoita hajotettu mutta sen lisäksi se päätti mennä Voiman "talliin" ja sotkea kaikki Voimankin kamat. Kaikki herkut syöty ja melassiherkku sotkettu että pesin sitä sitten aamulla. Olipahan siivo kun ruusukkeet ja kaikki tavarat ympäri ämpäri käytävää. Huoh täytyy myöntää. Pitkään aikaan ei ole mitään käynnyt joten kaikki tuleekin sitten vissiin yhdellä iskulla suunnilleen. Mitään oikeasti "vakavaa" ei ole onneksi sattunut ja toivottavasti ei satu. Jos tämä meno jatkuu niin pian Jellyllekkin käy jotain (mitä ei kyllä todellakaan toivota!). Sen varsomispäivä on ennustettu 17.7 joten eihän tässä ole pitkä aika, periaatteessa Jelly voisi jo nyt varsoa joten on vaikea olla kärsimätön!

Voimalle kuuluu hyvää. Se ei ole juurikaan ihme kyllä hinkuttanut yhtään heinäkuussa. Voimalle on todennäköisesti tarttunut Murun pöpö mutta on onneksi ollut laidunvapaalla minun menojen vuoksi. Eilen valmennuksessa Voima oli aika väsynyt joten jälkeen päin mietittynä sillä oli varmaan jälkioireita. Tänään mitattiin kuume ja oli ihan normaali ja ruuna oli todella pirteä laitumella. Voiman huulessa patti on tarkistettu ja eläinlääkäri sanoi ettei sille kannata tehdä mitään tähän aikaan vuodesta etteivät vain kärpäset jne muni ja mene siihen.

2 kommenttia:

 1. Apsukin oli eilen laiska, mutta koska oli niin kuuma. Ooks varma ettei voima ollu sen takii väsyny, oli kumminki rankka valmennus ja tosi kuuma päivä?
  Toivottavasti epäonni loppuu, kiva postaus :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voima ei oo koskaan väsyny samalla tavalla kesken mut kaikki vaihtoehdot tässä tilanteessa auki, koska oli varmaan kesän kuumin aamu silloin eikä Voima ole tottunut kun yleensä kuumat päivät ollu sillon kun ite reissussa. Mutta myös jotain jälkioireita tartunnasta olisi voinnut kanssa olla.
   Ja toivottavasti! Kiitos! :)

   Poista