maanantai 31. heinäkuuta 2017

Sinä ja hevosesi-haaste

Vähään aikaan haasteita ei ole ollut, joten eiköhän taas olisi sen aika.

Hevosen nimi ja lempinimet, rotu ja ikä:

Vaaran Voima, 8-vuotias suomenpienhevos ruuna. Tämä hihojen tuhooja on saanut kutsumanimeksi esimerkiksi Voima, Poweri, Vomppe, Köntys, Retu, Vote, Hömppä, näitä riittää mutta yleisimmät ovat Voima ja Vomppe. Mikä sai sinut pitämään siitä?:

Kiperä kysymys. Voima ei ollut mitenkään "muista poikkeava" kuten esimerkiksi Jelly, mutta kun käytiin koeratsastamassa sitä niin ensimmäinen hevonen mikä sai meidän katseen ajaessa autolla siellä oli muistaakseni utelias Voima (ei oltu varmoja oliko se Voima vai joku muu suokki vielä silloin). Siellä pakkasessa se oli iloinen ja höristi korviaan ja tutkaili meitä. Se myös asteli nopeasti portille ja tykkäsi rapsutuksista. Lyhyesti siis vastaukseen, sen positiivisuus. 


Kerro ensikohtaamisesi hevosen kanssa:

 Se mitä tarkalleen muistan oli se, että Vomppe tuntui olevan ihan eri hevonen silloin kuin mitä nyt. Johtui siis siitä, että näin sen ensimmäisen kerran enkä tuntenut sitä ollenkaan verrattuna nykyään. Se tuntui niin erinlaiselta!

Jotenkin näin se meni.
Ajettiin autolla äidin kanssa erääseen talliin ja tutkailtiin hevosia. Voiman pihatto meni tien vierestä ja Voima seisoi aika kiinni aidassa muutaman shetlanninponin kanssa. Pysähdyttiin katsomaan Voimaa ja mietittiin oliko se se vai joku muu. Äiti erityisesti ihastui ensi silmäyksellä sen uteliaaseen katseeseen. Ajettiin sitten pihaan ja Voima tuli laumansa kanssa portille ja rapsuteltiin niitä sitten siinä. 
Koeratsastus oli vähän erikoisempi kun olin tottunut pikkuponin askeleisiin ja sitten pitäisi yhtäkkiä ratsastaa hevosta, joka menee aika reippaita askelia. Voin vain kuvitella miten edustavalta olen näyttänyt! Voima kulki suurin piirtein koko ratsastuksen ajan korvat hörössä eteenpäin.

 
Kolme parhainta/hauskinta/mieleenpainuvinta kivaa kokemustanne:

Niitä on paljon ja karsiminen kolmeen on haastavaa! Varmaan ne, kun meillä oli ensimmäiset koulukisat, Mäntsälässä. Kisat meni aika huonosti mutta pelkäsin vaan sitä, että Voima sekoaa samalla tavalla kuin Jelly tai Linda kisoissa. Jelly säikkyili kaikkea mahdollista ja ryntäili alta ja Linda oli vähän samantyyppinen estekisoissa (kielsi suurinpiirtein kaikki esteet ja pukkiteli isoja pukkeja). Jännitti siis kamalasti nousta selkään ja ratsastaa verkassa. Noh, Voima olikin sitten ihan jotain muuta. Se totteli vaikka ei kuunnelutkaan niin hyvin kun sitä kiinnosti kaikki muu. Se ei pelästynyt vaikka maneesissa kyttäilikin katsomoa.Ilmeellä, mutta Voimasta näkee taas sen positiivisuuden!
 
 
Toinen ihana muisto on vaikea keksiä. Ensimmäinen kevät/kesä Voiman kanssa vietettiin suurimmaksi osaksi Emman ja Sipen kanssa, mutta yhtä tiettyä muistoa joka olisi jäännyt niin hyvin päähän on vaikea keksiä. Se kesä oli todella ihana kun saatiin treenikaveri/tsemppari ja tehtiin niin paljon kaikkea yhdessä ajatellen suokkeja. Tosi vaikea repiä yksi hyvä sieltä, mutta voisin kuitenkin ehkä sanoa sen irtojuoksutuksen laitumella keväällä 2016.


Hyi että miten rumalta näyttää kun talvi on kaatanut lumen kanssa laitumen aidat ja on niin mutaista!Tämä oli ensimmäinen kerta kun Voima ja Sipe pääsi kunnolla tutustumaan toisiinsa. Kerran talvella ne olivat samassa vähän aikaa mutta tolloin keväällä ne remusivat ja juoksivat itsensä ihan hikeen. Voimalle tuli sitten myös riippuvuus Sipeen ja sekosi aina sen nähdessään. Sen takia ei olla pidetty niitä arkisin samoissa tarhoissa vaan ainoastaan jos ollaan "vahtimassa" tai juoksuttamassa niitä yhdessä.
 
 
Kolmas revitään tältä vuodelta. Se on varmasti lähiaikoina vedetty laukkamaasto Essin, Veeran ja Viivin kanssa. Otettiin oikeasti mittaa, vaikka Voima vähän aristeli sorapohjaa eikä juossut niin lujaa kuin pystyisi. Eipä se ollenkaan menoa haitannut, sillä ihan tarpeeksi kovaa se juoksi ja melkein saatiin kestävyyden puolesta Dasti kiinni joka otti varaslähdön. Voima tykkäsi siitä ja niin me kaikki muutkin jotka siellä oltiin. Kaikki palattiin hikisenä kotiin ja eikös vain pesulle. Koneella ei ole kuvia tai videoita tästä, mutta instagramissa @power_fin löytyy.
 
 
Huonoin kokemuksesi hevosen kanssa:
 
 
Hmm. Näitähän kyllä löytyy tietenkin myös. Ehkä ärsyttävin hetki oli ensimmäinen kevät treenien puolesta, kun itse en osannut ratsastaa Voimalle sopivalla tyylillä, vaan sen etsiminen kesti aika kauan. Myös Voima oli aika raaka ja tykkäsi pistää vastaan esim pohkeelle. Silloin palattiin aika usein itkukurkussa talliin kun ei kehitytty yhtään ja kaiken lisäksi hevonen keuli käytävällä Sipen perässä eikä torumiset menny kuuleviin korviin. Muistan vieläkin sen erään hetken kun itkin jakkaralla ja takanani oli Voima joka vain huusi ja keuli ihan hulluna käytävällä. Päässäni pyöri vain myynti-ilmoitus miten sen kirjottaisin. Onneksi 2016 alkukesällä eräänä kaiken muuttavana iltana itkin selässä ja äiti vain rohkaisi testaamaan. Äiti jäkitti vaan, että pitää nyt vaan tehdä samaa asiaa joka ei mene läpi. Meillä se oli taipuminen ja pohkeen läpi meno. Äiti teki jonkun tötsä-tehtävän ympyrälle ja käski vaan testaamaan. Nyt minulla oli taas asennevika enkä halunnut, koska "eihän se nyt kuitenkaan mene". Äiti lähti hakemaan jotain ja sitten vaan lähdin salaa treenaamaan ja kappas. Minun piti mennä ilman jalustimia istunnan parantamiseksi ja samalla taivuttaa heppaa sisälle eli pohje joutui myös väkisin töihin. Heppa alkoikin vähän treenamisen jälkeen toimimaan ja itseasiassa meni myös peräänantoon nopeasti ja pysyi todella hyvin siellä. Sen jälkeen treenasin noin kaksi viikkoa putkeen istuntaa ja asia oli korjattu. Niin pienestä mutta silti niin suuresta virheestä voi käydä hupaisasti. Tuon jälkeen meillä ei olekkaan mitään kummempia ongelmia ollutkaan.
Eiköhän kehitystä löydy, haha!


Jos jättäisit tarhan portin auki, mitä hevonen tekisi?:
 
Veikkaisin sitä, että Voima lähtisi hoksattuaan tilanteen livohkaan. Voima tykkää keskustella muiden hevosten kanssa joten epäilisin vahvasti sen juoksevan ihan sekopäänä ympäri pihaa ja menevän vaikka aidan läpi päästäkseen haistelemaan muita, erityisesti Sipeä. Varmasti yllyttää myös toisia hevosia ja meidän muut sekopäät, erityisesti Jessi tulisi varmasti läpi aidoista ja aiheuttaisi kunnon mellakkaa. Kerran ihme kyllä kävi niin, että Voima ryntäsi käsistäni ja juoksi karsinaansa. Olen varma, että se ei tekisi sitä kyllä aitauksesta karkaessaan.
 
 
Viisi suosikkikuvaa teistä:
 
Vain viisi!? Apuaa...
Tykkään tästä sen takia, koska siinä näkyy sellainen toisenlainen tunnelma

Tääkin on ihana eikä tästäkään tilanteesta pitänyt tulla kuvaa alunperin

Sitten vähän vauhdikkaampi yhteiskuva, josta tykkään!
 
 
Tää tilanne oli todella ihana saada kuvalle! Meidän rata meni ihan pipariksi ja päätin läpiratsastaa Voiman kisapaikalla. Voima ei koskaan ole kuunnellut niin hyvin kuin tuolla vaan kaikki laukanvaihdot, pohje, istunta ja kaikki sen sellaiset meni läpi todella hyvin. Oli ilo palata traileriin eikä rata enään haitannut yhtään.
Tästäkin kuvasta tykkään jotenkin. Voima veti kivoja hyppyjä ja katsomosta oli kuulemma kuulunut kehuja Voimasta eri ihmisiltä.  Radalla puomit vaan lenteli ja huonon tien takia melkein pääsin maistamaan pohjaa mutta noi hypyt erityisesti okserilla oli niin kevyen tuntuista verkassa! Kuva on otettu radalta ja käytössä oli kevyemmät kuolaimet jolloin Voima ryntäili aina käsistä innoissaan.
 


1 kommentti:

  1. PoMin kisoissa Apsukin oli kehuja saanut (mm. @tuhmaponilta), vaikka rata meni aika penkin alle :D kuulemma "lennokas pikkuponi, hienoja hypyjä"... ja mä roikun siellä niinku mikkihiiri merihädässä XD
    mutta ihana postaus ja vompatti ja sombetti ♥

    VastaaPoista