torstai 13. heinäkuuta 2017

Kahden hevosen ratsastus keskellä yötä

Heips!


JA voi kyllä, otsikko on ihan oikeassa! Pääsin kotiin siinä yhden aikaa yöllä.

Eilen minun piti liikuttaa Voiman lisäksi myös Dasti ja vähän olen halunnut käydä sen selässä taas kun viimeksi kävin talvella. Oma aikataulu venyi niin, että pääsin vasta 21 aikoihin tallille. Oltiin sovittu Johannan kanssa, että hän tulisi liikuttamaan Voiman samalla aikaa kun itse liikutan Dastin.

Dasti on tosiaan aika raaka ja muutenkin arkana hevosena sille on tullut kammo hypätä. Se ei pelkää hyppäämistä, mutta hypyssä nostaa pään taivaisiin, koska pelkää, että ratsastaja jää suuhun kiinni. Siksi itse olen hypätessä aina hypännyt ilman tuntumaa Dastilla, että en jää vahingossakaan ja pahenna Dastin "kammoa". Dasti on myös oppinut testailemaan, joten testasihan se myös minua.

Päätavoitteeni oli saada hevonen laukkaamaan vähän edes kootumpana, sillä se juoksee aina pääpystyssä täysiä ympäri kenttää. Myös vähän pyrin vihjaamaan, että selällä pitäisi myös työskennellä, eikä vaan pitää sitä päätä pystyssä aina.

Aluksi kävelin Dastilla ja kun otin ohjat niin tamma oli jo lähdössä raviin. Siinä sitten tein vähän käyntityöskentelyä eli ensin, että pohje meni läpi sekä ohja ja sitten vasta vähäsen taivuttelin. Ihan putkeen se ei mennyt mutta jotenkin sinne päin kuitenkin.
Ravi oli aika kilparavia taas kun sen nostin. Eli jossakin vaiheessa hidastelin ja yritin saada hevosen rauhoittumaan, kilpailuihin ei oltu nimittäin menossa! Sen kyllä sain onnistumaan pätkittäin ihan hyvin.
Laukka oli valehtelematta yksi työmaa. Hevonen sinkosi sinne tänne ihan kuumuten ja reipaskaan pidätys ei tuntunut menevän tällä yksilöllä läpi. Kaarteissa olin ihan varma, että nyt kaadutaan mutta Dasti kyllä osasi nekin mennä ihan täysillä! laukkasin ympyrää ja yritin saada Dastin toimimaan mutta vasta lopussa huomasin sitä muutosta. Rupesin sitten hyppäämään ravissa ja laukassa vaikka hevonen vähän lähtikin lapasesta. Suurin este oli 75cm ja 80cm kun yritettiin ei tolla laukalla vain pääse. Saatiin hyviä hyppyjä ja lopuksi Dasti hyppäsi jo pelkäämättä, että jäisin suuhun roikkumaan. Itsellä oli vaan vähän vaikeuksia yleisjalustimilla ja tolla hypyllä myödätä!
Ratsastettiin 23 aikaa joten kuvat sen mukaisia laadun puolesta.
Eka hyppy näytti tältä, eli Dasti varoi jäinkö kiinni vetämään.

Sitten se alkoi näyttämään tältä, eli hyppäämään innoissaan75cm


´
Dasti meni kuitenkin kiitettävästi ja aloin sitten työskentelemään sitä, että saisin Dastin käynnistä laukkaamaan ja laukasta suoraan käyntiin. Siinä oli työtä, hevonen kuumui ja steppasi ja välillä ei olisi lähtenytkään ja kun raipalla napautin niin heppa hyppäsi ilmaan pukittaen. Yhteensä kolme pukkia tuli treenin aikana ja kaksi kertaa käväsin satulan edessä. Ei todellakaan otettu käyntiin vaan jatkettiin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Viimeinen meni kuitenkin niin hyvin, että treenasin sitten vaan ravissa alasmenoa, että Dasti joskus saisi niitä selkälihaksiakin.
 
Johanna kuvasi ja ratsasti ilman mitään tavoitteita Voimalla. Voima sai itseasiassa kentällä katki ohjansa joten Johanna sitten ratsasti rikkinäisillä mutta ei kuulemma ollut niin hasteellista kun voisi olettaa. Ainoa oli vaan, että sai nostella välillä maasta toista osaa. Voima oli tosi kuuliainen ja tottelevainen ratsastaa.
 
 

 
Johannan kyyti tuli aika nopeasti kun saatiin hepat talliin, eli jäin sitten pesemään Voimaa ja harjaamaan Dastin ja Voiman. Dasti pääsi takaisin laitumelle ja Voima yöksi karsinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti