perjantai 30. kesäkuuta 2017

Salaa uittamassa & tandemia!

Heips!


Joudun siirtämään valmennuspostausta huomiseen, koska tänään oli niin mielenkiintoinen tallipäivä Emman kanssa. Huomenna Voimalla on vapaapäivä joten mitään erikoista ei pitäisi varmaankaan tapahtua jolloin on hyvä julkaista sekin postaus.

Tänään Emma tuli pitkästä aikaa tallille niin, ettei ollut kisoja tai vakiotuntia. Emmaa odottaessani sitten kuvasin vähän laitumella olevia poneja, erityisesti Jellyä joka on aika viimeisillään sillä varsan arvioitu syntymäaika on 17.7. Tuurilla kovan tuulen takia oli meidän puumme tippunut lankojen päälle ja joku mies sitten kävi sitten siirtämässä sen pois. Tottakai sitten meidän ponit katsoivat tilannetta kuin petoa joka olisi tulossa syömään ne!
Kuvasta  näkeekin taittuneen langan sekä kaatuneen puun.
Apua, peto on siellä!
 Jelly käänsi päänsä enkä sitten tilannetta miettinyt sen enempää kun silmiäni pidin kamerassa kiinni. Pian kuitenkin takanani kuului voimakkaita askelia ja havahtuessani tilanteeseen käännyin ja katsoin taakseni, jossa ravasi sitten meidän lurjus, Sipe. Se vain pokkana söi takanani ja juoksi sitten vahingossa sen takana olevaan tarhaan jonne se sitten jäikin niin kauaksi aikaa kunnes Emma haki sen.

 Kun Emma saapui tallille niin otettiin Igor tarhasta. Olen todella ihastunut sen kesäväriin ja halusin todellakin kuvata sitä ennenkuin huonot säät tai syksy saapuu. Harjattiin sitä jonkin aikaa ja laitettiin Jellyn/shettisten yhteinen riimu sen päähän.
 Igorin omistajat sitten tulivat joten suosiolla annettiin Igor niiden käyttöön ja jätettiin kuvaukset kesken. Tulihan sieltä muutama kiva kuva. Haettiin sitten Voima ja päätettiin julistaa meidän kesä, tandemilla. Ei ole kesää ilman perinteistä tandem-kertaa ja kerran ollaankin ennen Voiman kanssa tandemia ratsastettu eli viime kesänä. Voima teki taas pienen pukin ja antautui suosiolla tähän sen mielestä turhaan hommaan. Viime vuonna mentiin vain käyntiä mutta tällä kertaa mentiikin myös laukkaa! Humpuuteltiin noin 15-20min ja vietiin sitten Poweri talliin ja sieltä vielä takaisin laitumelle.Siirryttiin sitten Sipeen ja puhuttiin "tulevasta itsemurhasta" eli Sipellä tandemia. Oltiin niin varmoja, että se tappaa meidät suunnilleen sillä Sipe osaa olla neitimäinen ja äitikin vähän puhui siihen sävyyn, että tammat osaa olla vähän tuittupäitä. No niinkuin jo viime kesältä opittiin niin osataan aina ylireagoida liikaa. Sipe sanoi asiasta vielä vähemmän kuin Voima eikä sitä kiinnostanut yhtään, että oliko selässä 1 vai 2. Laukattiin sitten silläkin ilman ongelmia.
 
 
 Sipen neitimäisyys sitten näkyikin sitten siinä kun Emma yritti osua tyhjällä mehukatti-pullolla Sipeä. Heppa pelkäsi ja jossakin vaiheessa alkoi keulia Emmaan päin. Sainpahan sitten napsittua hauskoja kuvia johon naurettiin jälkeen päin. Onkohan hevosesta joka ottaa itseensä niin paljon kuin Sipe tälläisestä?
"VIE SE PULLO POIS"
 
Sipen jälkeen aateltiin mennä shettisten kanssa maastoon. Emma taluttaisi Belindaa ja minä Lindaa. Käppäiltiin rennosti ja saatiin aina uusia ideoita, mm lähteä sitten rannalle jossa ei kuulemma saisi olla hevosia (kyllä siellä on muualta salaisia hevosvierailijoita ollut). Päätettiin sitten lähteä pienillä palleroilla sinne ja nauttia kesästä. Matka sujui hyvin ja syöteltiin ja kuvailtiin matkallakin. Järvi on ihan pellossamme kiinni mutta uimaranta on toisella puolella järveä joten sinne on vähän päälle 1km matkaa. Päästetiin ponit vähän väliä irti niiden syödessä eikä ne minnekkään lähtenyt. Jopa rannalla jouduttiin päästämään irti kuvatessamme jompaa kumpaa. Ihan lopuksi Belinda kyllä keksiä juosta karkuun ympäri rantaa mutta kotiin se ei ilman Lindaa lähtenyt. Oli kyllä lämmin vaikkakin tuulista.


Lenkin jälkeen Linda pääsi laitumelle ja Ostia tulikin heti vastaan ja rapsuttamaan
 Päivästä vielä video!
 
 

1 kommentti: