perjantai 16. kesäkuuta 2017

Mä pääsin Ypäjälle! (+kisat)

Heips!


En ole päälle viikkoon päivitellyt meidän menoa. Suurin syy johtunee meillä pidetystä leiristä jossa olin isosena. Meillä oli keskiviikkona Kopseen koulukisat ja torstaina Kopseen estekisat. Niistä vähän myöhemmin.

Tässä torstaina heräsin ihmeelliseen tärinään puhelimessani kun Johanna (hyvä ystäväni) spämmäsi viestejä yhteen ryhmään. Hehkutti onnessaan päästessään sinne minne halusikin ja tietenkin olin onnellinen hänen puolestaan. Sitten tuli viesti "Onnea Sofi muuten Ypäjälle pääsystä". Luin viestin useita kertoja ja olin hämilläni. Ensin ajattelin sen olevan typerä vitsi ja ärsyttämistä kun sinne ei kamalan moni ensimmäisellä pääse ja oma keskiarvoni ei ollut mikään niin ihmeellinen. Sitten tuli screenshot nimestäni ja suu suunnilleen lonksahti auki. Tuli sellainen tunne mitä en ole ennen tuntenut. Sellainen kun olisi tehnyt sellaisesta haaveesta totta mistä oli varma ettei se toteutuisi.  Olen tosiaan haaveillut Ypäjälle pääsystä jo ainakin 1-luokalta lähtien eikä se ole vuosien varrella muuttunut. Nyt sitten olen siellä, yksi oppilaista. Todella jännittävää!

Voimalle ei erikoisempia kuulu paitsi, että tänään pääsi Murun kanssa laitumelle. Meillä oli tosiaan koulukisat keskiviikkona ja mentiin He C. Voima puri kuolaimeen jo verkassa ja oli todella rasittava ratsastaa. Avut ja hellät pidätteet eivät tällä ruunalla menneet millään läpi ja oli jopa hieman noloa suuttua ja kiskoa sen verran lujaa, että hevonen oikeasti pysähtyi samaan aikaan kun muiden hevoset menee rennosti ja tottelevaisesti.


 
Rata oli todella raskas ratsastaa Voimalla. Ravi oli sellaista nopeaa ja kuuntelematonta ja laukka aloitettiin radalla pukeilla ja kunnon kiidolla.Voima käyttäytyi kun oltaisiin laukkaradalla!


Tuomari oli todella tarkka eikä pistänyt kenellekkään mitään positiivista, kai. Ainakin meillä ja Veeralla ja Murulla oli vain negatiivista. Kotona äiti katseli vielä paperia ja huomautti, että prosentit oli laskettu väärin. Eipä siinä sitten!

Vasta radan jälkeen huomasin kuinka turpahihna oli melko korkealla.


Voima ja Muru eivät ole koskaan olleet samassa tarhassa (paitsi tänään vasta) ja silti ovat todella hyviä kavereita.

Pari alkoi rapsuttamaan toisiaan kesken kisojen! Saatiin lutuisia katseita!


Torstaina meillä oli estekisat samassa paikassa. Mentiin 50cm-60cm & 70cm. Meillä varustaminen oli aika kamalaa. Vika ei ollut Voimassa tällä kertaa vaan oltiin Aadan kanssa otettu liian pieni huopa joka näkyi kisoissa sekä poskihihna katosi mystisesti joka lopuksi löytyi trailerista. Saatiin vähän katseita mutta meidän menoa ei tällä kertaa nämä haitanneet!
Voima oli todella kiva verkassa ja este tippui ekalla verkkahypyssä mutta muuten veti hienot ilmavarat!
Radalla Voima kiisi ja hyppäsi kuuntelevaisesti, vaikkakin muutaman esteen jälkeen piti ottaa äkkiä liinat kiinni. Päästin toiseen vaiheeseen (joka oli vasta kun kaikki olivat luokan kilpailleet). Toiseessa vaiheessa eka puomi putosi johtuen varmasti omasta liiallisesta pidätyksestä. Aadalla oli joku väärä asetus jolloin ekat kuvat näyttävät melko sinisiltä.


 70cm pudotettiin eka este taas nähtävästi omasta liiallisesta pidättelystä ja epävarmuudesta. Nämä olivat ekat kisat joissa meenasin jännityksestä oksentaa vaikka olivatkin melko pienet kisat. Oli vain jäännyt niin epävarma olo Tuomarinkylän kisoista missä ruuna pelkäsi jopa maapuomia kuollakseen. 70cm ainoa okseri pelotti hirveästi itseä ja pelkäsin ennen rataa vetäessäni, että pidätän kieltoon siinä. Vedettiinkin loppurata puhtaasti mutta ensimmäisen esteen pudotuksen takia ei päästy toiseen vaiheeseen. Tulin kyllä hymyllä radalta. Voima ei ole varmaan koskaan ollut ulkopuolisissa kisoissa niin kiva ja rehti ratsastaa!
Eka puomi kolahti

Voima hyppäsi okserin ilman ongelmia!

 
 
Totta kai piti hevosta halata! Oli niin onnellinen fiilis siitä, että hevonen ei juossut rataa yksin vaan kuunteli ratsastajaakin!Loppuverkat


Voima sai todellakin tänään sen laidun/vapaapäivän itselleen. Tollaista menoa jos seuraavissakin kisoissa nähdään niin eiköhän ensi kerralla ratsastaja ota opikseen ja nosta vauhtia ekalla esteellä!Jäi kerrankin taas hyvä fiilis!
Kaikki kuvat (c) Aada

5 kommenttia:

 1. Onnea Ypäjälle pääsystä! Itsekin olen sinne lähdössä, kolmoistutkintoa suorittamaan. Kiva tietää että muiltakin opiskelijoilta löytyy blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei wau jos löytyy lukijoita jotka on myös sinne menossa!

   Poista
  2. Huhhuh, 3tutkinto on nykyään aikamoinen urakka, kun opetussuunnitelmat vaihtui niin muutama hassupäivä aina lukiolla ja loput itsenäisesti. Ja siis kun kyseessä on kumminkin lukio pohja niin paljon vaikeita kappaleita yms yksin käytävänä läpi ja unohtamatta sitä että siinä käydään myös opiston tunneilla ja siinä välissä pitäisi tehdä talliakin�� ainakin kaikki vuonna 2016 alottaneet kolmarit vaihtoi aika pirun nopeesti vähintään kaksoistutkintolaiseksi koska ei meinannu aika riittää tallityön tekoon, opiskelemiseen saati sitten kokeisiin lukeminen. T ypäjällä toistavuotta alottava

   Poista
 2. Otatko voiman mukaan ypäjälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan, en kyllä sinne Ypäjän tallille mutta johonkin lähellä olevaan talliin ja vuokrataan sitten Ypäjän ratsastustiloja :)

   Poista