keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Koulutuuppausta & shettiskuvia!

Heips!


Olenko ainoa joka tykkää mutta samalla inhoo kesäihottumaa? Voimalla tosiaan on kesäihottuma ja nyt se pieni lipsahdus loimituksesta johti hevosen harjan kaljuuntumiseen tietystä kohtaa. Viime vuonna hoidettiin vielä huonommin ja loppu kesästä hevonen oli kirjaimellisesti kalju (leikattiin siinä sitten pooloharja Voimalle)

Kuva on viime kesältä josta voi nähdä räpäläisen ja ohuen harjan.


Tykkään pestä hevosia ja hoitaa eri hoitoaineilla joten siinä määrin se on kivaa kesäihottumassa. Myös sellainen tarkempi huolenpito (loimitukset jne) on minusta kivaa. Onneksi tätä kesää on vain suunnilleen sen 3kk, joten tähän ei ehdi kyllästyä niinkään. Voimalla ei kuitenkaan ole niin paha kesäihottuma, että se joutuisi syömään lääkkeitä tai että pieni lipsahdus johtaa heti  loppukesään asti "tuhoon".Kesäihottuma tuli selvästi esille kun pari päivää pistettiin Voima ulos ilman loimea. Kamala piehtarointi ja seinään rapsutus alkoi

Voiman ilme kertoo fiiliksen kenties

 Nyt on onneksi kesäihottuma taas kurissa ja päivä sujunut ilman rapsutuksia, huh!


Tänään ihan ensiksi mentiin Emilian kanssa kuvaamaan Belindaa. Ei sujunut kyllä ollenkaan. Kuvista ei tullut yhtään sinne päin mitä yritin. Joko poni ei seissyt tai kuvat olivat muuten vaan "nopeasti räpsittyjä". Joku päivä uusiksi sitten!
Tarkoitus oli ottaa seppelekuvia sekä laukkakuvia joissa ei näy taluttajaa.
Tämä on varmasti ainoa josta jotenkin tykkään!
Vaikka oli pari apulaista niin siltikään kuvat eivät onnistuneet
Kuvien jälkeen Emilia meni ratsastamaan Belindalla. Emilia ei tavoitteellisesti ratsastellut saappaiden takia (joutui lopuksi menemään ilman jalustimia) mutta saipahan poni liikuntaa myös sellaiselta ihmiseltä joka osaa shettiksiä komentaa, eikä ihmettele jos poni ei liikukkaan! Belinda meni tosi hyvin mutta muutamia kertoja poni kyllä kielteli. Ratsastus kuitenkin päättyi hyvään ja tästä on seuraavalle kerralle hyvä jatkaa!


Pestiin Belinda ja se pääsi laitumelle emänsä ja Artun kanssa. Arttu on varmaan joku isäpuoli Belindalle, koska kun Lindalla on kiima, se on aina ihan sekaisin Artusta, ihan aina, haha!


Belindan jälkeen menin ratsastamaan Voimalla ja Viivi tuli Dastilla. Emilia kuvasi meitä. Menin alkukäynnit ihan rennosti ja heti ohjat otettuani pyrin kokoamaan Voimaa ja se kyllä onnistui ja hyviä pätkiä tuli. Ravissa sai säätää enemmän mutta ihan kivoja pätkiä sieltäkin tuli. Laukkasin pieniä esteitä joissa ei tarvinnut takamusta nostella ja yritin ratsastaa pieniä laukkoja esteelle, että Voima oppisi nyt kunnolla kuuntelemaan eikä vain ryysää mitä se on joskus tehnyt. Laukka oli tänään aika pitkää ja sitä oli vaikea saada hallintaan. Vasemmassa kierroksessa onnistui kyllä, mutta oikeaan suuntaan homma vähän paisui molempien osalta. Voima oli muuten kyllä todella kiva tänään!

Ennenkuin joku ihmettelee tätä kamalaa paitaa niin uhrasin sen tallipaidaksi, koska en koskaan käyttänyt/käytä sitä arkena joten likaantukoot ja hajotkoon täällä!

Huomasin vasta kuvia katsellessa, että istun aika takana satulassa, vaikka polvi on oikeassa kohdassa.
tipsutus-laukkaa

Ohjat sekoilivat kesken käyntien
 Kaikista ällöttävintä oli ratsastaessa (erityisesti hyppiessä) kun hevosen harja oli ihan öljyssä (kesäihottumaan tarkoitettua) ja tietenkään ei lähde kunnolla pesussa vaikka kuinka saippualla hinkkaa. En siis halunnut tunkea  käsiä sinne kaulaan, mutta kyllä alas tullessa raippakin oli ihan öljyinen joten ei hengissä selvitty sen suhteen.


Huomenna onkin lähtö kaverilleni ja Voima tulee neljäksi päiväksi mukaan! Päästään vähän treenailemaan maneesissa ja tutustumaan uusiin hevosiin, jee!2 kommenttia:

 1. Joo noi Belindan kuvailut ja hypyt mun osalta ei oikeen onnistunu :D
  Mut hauskaa silti oli (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjotus tekee mestarin kaiken osalta :D Belinda on kyllä kuvatessa sellanen vintiö, että tarvitsee ensi kerralla enemmän aikaa ;)
   Ja joo nii oli!

   Poista