lauantai 10. kesäkuuta 2017

Kesän parhaita hetkiä ystävän luona

Heips!


Niinkuin varmasti moni instagram-seuraajani joka myös tätä blogia lukee, tietää, että menin torstaina hyvälle ystävälleni, Johannalle. Voima tuli tietenkin mukaan ja majottautuu hetkellisesti samaan talliin kuin Johannan hevonen ja vieläpä naapurikarsinaan, jee!Viivymme sunnuntaihin eli yhteensä neljä päivää.

Torstaina perille päästyämme Voima oli todella rento ja tottelevainen. Johtuu varmasti siitä, ettei tällä kertaa ollut kisamelskaa keskellä kaikkea. Oli hiljaista ja iloinen tunnelma. Voima totteli hyvin myös karsinassa ja erityisesti kun illalla ratsastimme maneesissa koulua. Johanna meni hevosellaan Widorilla ja itse Voimalla tietenkin. Voima haki alas ja kantoi itseään hyvin. Vähän turhaa kyttäystä tuli taas, ärsyttävä vaihe kyseessä. Laukka oli tosi vaikeaa Voimalle, todennäköisesti ei ole ikinä mennyt tuollaisessa pohjassa eikä osannut yhtään laukata siinä. Lopuksi kuitenkin onnistui kun laukattiin reippaasti.

Perjantaina mentiin jo aamulla ratsastamaan, koska iltapäivälle oli luvattu sadetta. Kenttä oli vetinen yön jälkeen. Hypättiin 50cm-70cm. Itsellä oli tavoitteena, että Voima hyppää kunnolla eikä samalla asenteella kuin Tuomarinkylän estekisoissa. Ekalla esteellä Voima vähän pelleili, mutta muuten meni tosi hyvin. Ei kieltoja, puomin pudotuksia tai mitään muutakaan säätämistä.
Lopuksi mentiin vielä loppukäynnit maastoon. Illalla tuli tosi upeita tummia pilviä ja auringonpaistoa, joten päätettiin ottaa yhteiskuvia hevostemme kanssa. Alotettiin Voimasta ja itse olen todella tyytyväinen!


Kuvailin myös Johannaa, voisin muutaman tänne laittaa.Lauantaina eli tänään mentiin aamulla rakentelemaan maastoesteitä metsäpolulle jossa oli rinnettä kaikin puolin (ylös, alas ja myös tasaista).Tehtiin esteitä risuista, tukeista ja pidikkeiksi  kannettiin raskaita kiviä. Kaikki suunniteltiin hyvin, paitsi alkuverkat. Kun päästiin hevosien kanssa paikalle ja viskattua oman kamerani maahan, päätti Widor alkaa pomppimaan ja tietenkin myös Voima jännittyi kun oli vieraassa paikassa ensimmäistä kertaa ja "tuttu" hevonen joka on tilanteessa melkein ainoa turva, sekoaa. Widor juoksenteli lyhyitä matkoja ja pomppi Johannalla jolloin Voimakin alkoi nostelemaan päätä ja ravaamaan paikallaan ja yritti Widorin perään. Homma alkoi mennä käsistä jolloin lähdettiin yhdelle pitkälle tielle. Johanna meni selvästi edellä (paljon, paljon edellä), jolloin Voima hikosi stressistä kun käveli yksin ja kaveri meni jo. Kun ravattiin Voiman kanssa niin se ravasi jännittyneesti ja kovaa kuuntelematta juurikaan kuolainta. Lopuksi tie päättyi pellolle jossa sitten laukkailtiin nelistään ympyrää. Voima hengästyi jo siinä kun oli stressannut niin paljon Widorin vuoksi. Laukkailtiin lopuksi kerran pellon ympäri (pellon keskellä metsikköä) ja toisella puolella kesken reipasta laukkaa Voima vain teki u-käännöksen ja itseltä lähti tasapaino ja jalustin irtosi. Ei kuitenkaan tiputtu mutta kaulan sivulla tuli roikuttua. Jatkettiin heti matkaa ja lopuksi käveltiin takaisin meidän maastoesteiden luokse.
Voima oli maastoesteillä jo aika väsynyt. Kaula oli märkä ja hevoset sieraimet vain kävivät kierroksiaan. Maastoesteet olivat aika raskaassa maastossa rinteiden takia mutta hyvin Voima ne suoritti lukuunottamatta yhtä kieltoa. Tukit ja pelottavammat esteet Voima hyppäsi ja lopetettiin siihen kun esteet vain tippuivat toisen perään kun Voima ei yksinkertaisesti enään jaksanut. Käveltiin sitten kotia ja suoraan pesulle. Ei saatu kuvia mutta uudella kokemuksella palattiin. Voimalla ei tällä hetkellä ole kenkiä ja se oli aika huono juttu kun katselin Voiman jalkoja tallissa. Ihan lohjenneet ja pinnat sellaista epätasaista. Ei kuitenkaan niin pahassa kunnossa, että ontuisi tai ettei voisi ratsastaa mutta huomenna täytyy kotiin päästyä hoitaa eli kengittää! Huomenna testataan kerran-kaksi 70cm estettä ja katsotaan miten maastoesteet vaikuttivat. Muuten vedetään ihan rentoa sileää ja maanantaina ansaittu vapaapäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti