sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Miten ottaa studiokuvia

Tätä on kysytty todella paljon eri paikoissa ja voisin itse pistää vinkkini kehiin kun ystävääni ja hänen hevostaan kuvasin


1. Studiokuvat kuvataan yleensä niin, että hevonen seisoo tallin ovella ja tallin ikkunat (kaikki valon lähteet peitetään) Me emme peittäneet joten jouduin mustalla värillä piirtämään ikkunoiden päälle sillä kontrasti muokkaus ei riittänyt siihen asti.

2. Kuvia kannattaa ensin ottaa vainhevosen päästä harjoitellakseen. Paras kuva tulee mielestäni niin, kun kuvataan vähän sivusta niin, että hevosen vartalo näkyy vähän.
 
 
3. Hevosella kannattaa olla jotain hienoa päällä tai sitten ihanne tilanteessa, ei mitään. Widor (valkoinen hevonen) ei ollut ihan sellainen kappale jonka voisi vain päästää irti ja se poseeraisi. Laitoimme sitten nahkariimun ja ketjunarun. Jos hevosta ei voi pitää irti niinkuin tässä tilanteessa kannattaa laittaa puhtaat suitset ja puhdas nahkariimu ja ketjunaru.

4. Kannattaa itse suunnitella millaisia studiokuvia haluaa. Itse halusin pääkuvien lisäksi vähän eleganttia ja keksin sitten, että Widorin omistaja, Johanna silittää sitä ja siitä tulikin kiva kuva


 
 
 5. Kun testasin Widorin kuvaamista ja hevonen seisoi kiltisti paikoillaan jolloin kysyin, että jos otettaisiin yhteiskuvia. Tässä kannattaa taas itse miettiä taas millaisia haluaa. Itse yritin pistää parin keskelle kameraa ja saada pientä tunnelmaa. Widor oli todella rento ja kiinnostunut objektiivista joten tämä tunnelma korostuu hyvin mielestäni kuvan läpi.
 
 
6. Kun hyviä kuvia on saannut, suosittelen kovasti muokkaamaan ne. Studiokuvia ei juurikaan saa ilman muokkausta. Näytän muutaman esimerkin.
 
Nämä kuvat on otettu 2015, mutta vain niistä minulla on vielä muokkaamattomat versiot jäljellä
 
ennen
jälkeen
Tähän en ole värittänyt taustaa ollenkaan, mutta tuo valo kuvan yläpuolella olisi pitänyt. Kuvassa hevosen silmät ja väri korostuu ja ilme on parempi
                                                                         ennen
                                                                          jälkeen
 
Kontrasti myös varjostaa hevosen vartaloa sivusta ja se ikäänkuin hukkuu pimeyteen ja siihen pyritäänkin yleensä studiokuvissa. Widorin ja Johannan yhteiskuvissa näin ei käynnyt, koska oltiin vähän liian oven lähellä ja kyseessä plussana vielä valkoinen hevonen.
 
Toivottavasti jotain vinkkejä tuli, itse tykkään kuvata studiokuvia ja pitäisi tässä joku päivä ottaa Voimastakin tälläisiä kuvia!

4 kommenttia: