torstai 25. toukokuuta 2017

Estekisat & uuden ponin esittely

Heips!


Eilen juoksutin Voiman ihan rennosti ravia kummareilla. En halunnut rasittaa sitä mutta samalla tuli testattua miten se hakee alas kun se ei ole nyt viimeaikoina hakenut samalla tavalla alas kuin ennen. Lisäksi se on myös ruvennut luimimaan ja joskus inisemään selästä alas tullessa joten ehkä herkällä pojalla on vähän selkä kipeä? Tämän huomion tein kylläkin vain yhdestä päivästä eikä se tänään kyllä ollut yhtään sama kuin silloin vaan nyt vain kuunteli kun tulin alas eikä sanonut mitään. Kuitenkaan se rentoutuminen ei ole ollut ihan samaa ja pitää huomenna vähän tutkia tarkemmin. Viivi oli innokas kuvaamaan Voiman maastakäsittelyä ja juoksutusta ja teinkin pienen koosteen eilisestä ja tästä päivästä. Videossa näytin myös muutaman liikkeen mitä useimmat hevoskuiskaajat ja varmasti myös tavalliset harrastajat kuten minä käyttävät maastakäsitellessä.
 


Tätä hevosta ei parane jättää kahden tavaroiden kanssa
Sillä ne löytää nopeasti sen suusta!


Tänään eli 25.5 oli sitten kotikisat jälleen, tällä kertaa esteet. Olin tulossa 60-70cm ja mietiskelin tulevani myös 80cm mutta se sitten jäi tekemättä kun heppa oli vähän tahmea ratsastaa ja itse olin vähän epäröivä oman suorituksen suhteen.
Verkka oli tosi kiva. Voima ei ole IKINÄ suostunut lyhentämään askeleitaan pidätteillä niin, että sillä olisi samaan aikaan pääpystyssä ja herkkä nostamaan tahtia. Ei juostu 70cm okserilla ollenkaan pohjaan kun heppa kuunteli kunnolla ratsastajaa. Piti melkein katsoa, että olinko itse vahingossa ottanut puoliverisen vai oliko se tosiaan Voima!


 
 
 
Rata itse oli aika noh.. Vähän vaikea perustella. Voima oli tahmea etenkin takaa ja sai jatkuvasti antaa lisää vauhtia, mutta se ei kuitenkaan rynnännyt niinkuin yleensä ulkopuolisissa kisoissa sekä kuunteli. Mentiin esteet puhtaasti eikä ollut mitään "pohjaan ratsastus"-ongelmia ollenkaan. Toisen vaiheen viimeisellä esteellä sitten itse ratsastin ohi ja en osaa todellakaan selittää miksi näin kävi. Tiesin esteen olevan siinä, mutta edellinen este oli ihan tämän esteen vieressä enkä itse huomioinnut estettä kun vasta ihan viimeisillä metreillä. Olisinhan voinut vetää äkkiä hevosen siihen ja varmasti olisi hypännyt, mutta minusta sellainen on väärää hevosta kohtaan ja se tuli päälimmäisenä mieleen radalla joten vedin voltin ja tulin uudestaan, reilulla pelillä hevosta kohtaan. Tultiin ihme kyllä 3.sijalle ja kaverit yrittivät perään yllyttää 80cm-rataan. Päätin jättää välistä sen takia, että saatiin nyt se puhdasrata Voiman puolesta enkä jaksanut pilata fiilistä jos 80cm olisi mennyt huonosti. Voima olisi kyllä voinnut saada puhtaanradan sieltäkin, mutta ensi kerralla sitten yritetään kun ratsastaja on myös enemmän valmis. Lopuksi vein jo Voiman talliin ja myöhemmin meikä pyydettiin kentälle liittyen seuran cup-kilpailuun, eli kenellä oli eniten pisteitä koulu-ja esteosuudesta. Yllätyksenä me voitettiin! Oli vähän vaikea uskoa kun meillä oli niin paljon haastavia vastuksia! Saatiin lahjakortteja,pokaali ja vähän muutakin sekä tietenkin ruusuke. Kyllä jos miettii niin tuon hepan eteen olen kyllä ihan älyttömästi tehnyt työtä ja näin mutta silti! Vähän pisti miettimään paljonko tuo hevonen on oikein muuttunut matkaratsusta kenttäpuolelle.
 
 
 
 


En kestä tätä ilmettäni!
Kisarundin jälkeen puhuin tallikavereiden kanssa ja pian tallilla olikin enää muutama. Esimerkiksi Emilia jäi kanssani venaamaan Belindan tuloa. Ei oikeastaan muistaakseni tehty muuta niin järkevää kun mitä nyt harjattiin Lindaa talvikarvasta. Lähti muuten ihan hirveästi karvaa! Pian Belindan traileri saapui pihalle ja taluttelin Lindaa kun Belinda tuli ulos. Saivat heti haistella mutta riidaksihan se tietenkin meni! Belinda oli kyllä vähän sillä ilmeellä, että "Mamma, oletko se sinä?" mutta Linda se vain potkaisi etujalalla ilmaa ja kiljui jolloin Belindakin oli ihan "Äitini ei ollut kyllä ilkeä, mene pois!". Hymyni oli kyllä ihan korkeimmillaan kun tuo söpö shettis taas seisoi pihassa, näin 10-vuoden jälkeen! Myöhemmin pistettiin samaan tarhaan, mutta Copper (pari päivää tallillamme oleva hevonen) sekä Igor jahtasivat sitä ilkeästi niin paljon, että Belinda yritti vähän katsella jo pakoreittiä tarhasta. Linda juoksi perässä eikä ehtinyt haistaakkaan tätä kun isot ponit olivat jo välissä. Haettiin shettikset sisälle ja Belindan perheen lähdettyä siliteltiin Belindaa ja sanoin Emilialle vain, että "Ei voi uskoa, että tää on Lindan varsa". Testattiin vielä satulaa ja kurkisteltiin mukana tulleita kamoja.
Ihan  älyttömän iso kiitos siitä, että Belindan perhe jaksoi kuskata Belindan meille ihan vapaa ehtoisesti ja matkaa oli noin 4h-5h sekä muutenkin siitä, että ovat hoitaneet tätä ponia niin hyvin!

Siinä se on, Belinda!


Ei nyt oikein ihan tullut toimeen, mutta huomenna varmasti paremmin!
Läsnäolokin ärsyttää, vai?
Kaikki estekuvat (c) Johanna ja shettiskuvat (c) Emilia!2 kommenttia:

  1. Kisat meni teillä tosi hyvin!😍
    Ihanaa kun Belindakin palas kotiin 💖

    VastaaPoista