torstai 18. toukokuuta 2017

Blogin tulevaisuus+uusi poni!

Heips!


Tämän kirjoittaminen tulee olemaan todella vaikeaa. En tiedä miten tämän tunteen voisi luoda sanoiksi

Ja ennenkuin joku luulee, että blogi poistuu tai Voima myydään niin mitä kuvittelet EI! Blogi muuttuu niin paljon ja tulee olemaan niin ihania postauksia tulevaisuudessa, etten tiedä miten voisin kirjoittaa jännittyneen tunteeni ilman kamalaa kirkumista!


Aloitetaan siitä, että Voima ei liiku minnekkään. Se elää kesää ihan samalla tavalla kuin viime kesänä, tänä vuonna yritän vain tehdä siitä paljon paremman ! Voima pysyy blogin päätähtenä tietenkin.

Nyt vipataan tosi tarina, että pysytte perässä sitten lopussa mistä on oikeasti kyse.

Meillähän on tosiaan oma tuntitalli jossa asuu päälle 10 hevosta/ponia. Siellä asuu myös minun Linda, shettistammani joka on ollut jo vuoden ennen minun syntymääni. Itse pienenä hoidin suurimmaksi osaksi vain Lindaa sen koon takia. Eipä äidin tarvinnut pelätä, että isot hevoset kävelisivät päältäni.
Eräänä päivänä pikku Sofi kysyy äidiltään "Voisiko Linda saada lapsen?" . Äiti vastaa toruvasti mutta nähtävästi saikin idean siitä, sillä ei aikaakaan kun äiti sanookin että "Rauni (meidän entinen valmentaja) sanoi, että Linda saa varsan" Pikku Sofihan oli ihan tohkeissaan.
Vuosi vierähti ja eräänä päivänä eli 14.5.2007  Sofi ja Sofin vuotta nuorempi pikkuveli menevät ihmeellisesti äidin mukana tekemään aamutallia. Pikku Sofi menee ensimmäisenä ala-talliin katsomaan Lindaa ja mitä silmät näkevät, mustan nukkuvan shettisvarsan. Pikku Sofi hieroo käsiään silmiinsä, koska on varma, että näkee näkyjä. Tietenkin kamala kirkuminen äidille vaikka äiti olikin salaillut että yöllä oli auttanut synnyttämisessä. Siitä se lähti Pikku Sofin ja mustan tamma varsan kohtaaminen. Pikku Sofi auttoi niiden ulos viemisessä, totuttelussa, jopa nimeämisessä, Belinda. On hyviä ja huonoja muistoja. Kerran molemmat pääsivät karkuun pellolle kun yritin niitä hakea yksin 6-vuotiaana mutta hyviäkin muistoja on. Tuli leikittyä hippaa tämän vintiön kanssa ja Linda juoksee perässä ihan hädissään. Aika vierähti ja tuli hetki hyvästellä. Vedin vielä kerran äitiä hihasta sanoen "Ei myydä sitä jooko" ja sinne se meni, traileriin. Enkä ikinä nähnyt sitä sen jälkeen.
Siitä lähtien minulla on ollut ihan kamala ikävä sitä. Olen nyt noin 2-vuotta miettinyt kun siitä ei ole mitään kuvia netissä paitsi sukupostissa. Päätin sitten tässä keväällä ettiä facebookista omistajan ja Belindasta löytyi vaikka mitä kuvia! Apua, ei näyttänyt yhtään samalta paitsi päänrakenne! Tietenkin sitten pyysin kaveriksi ja juteltiin Belindan kuulumisista.
Sitten tuli ajatus, joka on itseasiassa aina ollut pääkopan uumenissa ajatuksena mutta nyt se ikäänkuin pöllähti silmien eteen, kysymys voisivatko he myydä sen takaisin. Liian epätodellista. Kysyin huvikseni äidiltä ja sillehän tämä kävi ihan ensimmäisestä kysymyksestä lähtien. En vain kehdannut kysyä, koska en minäkään juurikaan tykkäisi jos edellinen omistaja kysyisi ostaa hevosensa takaisin. Ei se haittaisi mutta ahdistaisi kyllä. Sitten tapahtui se ihme. Omistaja ilmoitti, että aikoo myydä Belindan ja toivoo, että sille löytyy hyvä koti. Juuri sinä aikoina kun pyysin kaveriksi vaikka ajatus on pyörinyt jo vuosia mielessä. Joku kohtalo on kyseessä todellakin! Mutta nyt, 2 pitkää viikkoa ja saan ponini varsan takaisin. En vain malta odottaa, koska itsellä on niin paljon suunnitelmia sen suhteen. Belinda tulee tosiaan minulle mutta käy tunneillakin, koska en itse voi shettiksellä juurikaan ratsastaa enään, varsinkaan 103cm korkuiselta. En pysty kuvittelemaan tätä, en todellakaan!
Kuvassa Belinda. Kuvan otin Amandan (Belindan omistajan) facebookista (c) Amanda

Suunnitelmia Belindan suhteen on kisata näyttelyitä sekä ajaa, raviponihan se on suurimmaksi osaksi vielä. Myös jos saisin erään kaverini ratsastamaan vähän väliä tällä niin, että pitäisin tuntia niin voisi tämän ponin saada vielä vaikka mihin kisoihin!

Jos sitten pompataan Belindasta pois niin Jelly, toinen ponini (minun heposia ovat Voima, Jelly & Linda ja muut äidin) saa varsan kesällä ja pääsen taas tutustumaan siihen samalla tavalla kuin Belindaan. Tässä aijon vain yöpyä Jellyn kanssa kun se varsoo ja olen harkinnut tekeväni videopostauksen siitä. Jellyn varsa todennäköisesti sitten myydään kun aika on.

Kuvassa Jelly ja (c) merkintä näkyykin vasemmalla ylhäällä
Eli toisin sanoen blogi pääsee vähän laajemmalle alueelle kesään mennessä eikä täällä huristella vain suokkijutuilla mutta pyrin silti tietenkin pitämään Voiman täällä ykkösenä eikä se todellakaan siis muutu. Nyt vain sattuu tapahtumaan niin suuria juttuja, että ne tulevat vaikuttamaan bloginkin kannalta!

2 kommenttia:

  1. Mistä oriista Jelly on astutettu? :)

    VastaaPoista
  2. Voisitko tehdä kysymyspostauksen? Olisi niin paljon kysyttävää :D

    VastaaPoista