sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ruusukkeella kotiin

Ajattelin siirtää tätä postausta huomiseen, mutta kirjoitusvimma sen kun päivän mitassa kasvoi joten täällä ollaan kirjoittamassa tänäisestä. Kiitos Aadalle kuvista ja videoista!


Tällä kertaa lastaus meni melko hyvin, mutta ilman tapaturmia ei selvitty, koska Veera, Murun omistaja mursi nenänsä liukastuessaan ja kaatui koko painolla kohti traileria johonkin rautaiseen kohtaan kun sitä kiinnitettiin autoon. Itse en ollut näkemässä kun talutettiin Voimaa kentällä siinä toivossa ettei sama toistu ja ihan hyvä idea se oli. Voima oli rento lastaessa. Ainoa epämääränen juttu meillä oli taluttaessa että kirjaimellisesti 3sekunnissa Voima veti nopeasti päänsä kuljetussuojiin, otti tarrasta kiinni, kuuluu rätinää ja tadaa, Voima mussuttaa hajonnutta tarraa. Piti muuten äkkiä käydä repimässä suusta pois ettei vaan nielase!

Kisoissa Voima käyttäytyi todella nätisti. Seisoi ja seurasi kiltisti perässä kun Aada sitä talutteli. itseäni ei jännittänyt tällä kertaa yhtään kun oltiin hyvissä ajoin, lähtömaksu maksettu aikaisin, hepat oli nopeasti laitettu kuntoon, Voima oli kiltisti, rata oli pieni ja 8esteen rata. Oli jotenkin todella kiva fiilis. Verkatessa Voima taas otti kiinni kuolaimeen ja piti päätään pystyssä ja tuijotteli muita hevosia ja katsomoa. Kisattiin 60cm ja 70cm luokat. Verkassa hypyt oli ihan sellaista sähläilyä eli ryntäilyä ja piti nopeasti ottaa liinat kiinni esteen jälkeen.


Verkkaa

 
Ensin kisasi Veera ja Muru ja niillä meni todella kivasti vaikka kesken radan Muru keksikin omaa säätöä ja tuli virhepisteitä mutta hyppäsi silti todella mallikkaasti!
Muutama kuva Veeran ja Murun radasta:
 
Oltiin heti seuraavina ja heti ekan esteen jälkeen Voima ryntäsi ihan täysiä. En saannut mitenkään hidastettua radan aikana oikeastaan kun kaarteissa. Voima hyppäsi ihan jatkuvasti pohjaan ja keskittyi ihan vaan juoksemiseen eikä kuunnellut yhtään jolloin pari puomia tipahti. Niin helppo rata voi mennä niin nopeasti penkin alle jos hevonen ei kuuntele yhtään. Käytiin kävelemässä pieni maasto radan jälkeen Murun seurassa ja venattiin, että päästään kisaamaan 70cm luokka.
 
70cm verkassa Voimalla jatkui ryntäilyt ihan täydellä kympillä. Ei mennyt kun vasta esteen jälkeen avut perille. Jossakin vaiheessa jäin seisomaan keskelle kenttää ja miettimään, että täytyy olla jokin muukin ratkaisu kun kuolaimet. Ei voi olla ettei olisi ratkaisua tälläiseen tilanteeseen. Siinä sitten pälkähti treeneissä oleva "näpäytys raipalla askel ennen estettä" kikka. Radalla Voima ryntäsi taas ja tällä kertaa keskityin askeliin ja ratsastamiseen kun aina joko stressaan myötäystä, rataa tai Voiman nopeutta ja sitten yhtäkkiä rata unohtuu tai rataa miettiessä poni kieltää ulos. Tällä kertaa poni juoksi vikkelää enkä hirveästi estellyt vaan laskin päässä askeleet ja näpäytyksen että keskittyy eikä vain juokse. Ja juu, palkintojen jaossa nähtiin, kerrankin. Itseäni ei juurikaan puhdasrata ja ruusuke kiinnostanut pätkääkään vaan se, että pääsin ison harppauksen eteenpäin Voiman "kisaratsastamisella" eli miten ratsastaa Voimaa kisoissa kun kotona se on ihan eri hevonen! Pari kolahdusta tuli mutta eivät pudonneet sentään. Vielä vähän jos pääsisi homman ytimeen niin voi ehkä nähdä jatkossakin niitä puhtaita ratoja!
 
Verkkakuvia:
Verkka hyppy
ja perään ryntäys! 
Jos nyt joku joka sattumoisin lukee tätä blogia löytää kuvan/kuvia joissa hän itse on  niin niitä saa vapaasti käyttää!

Nyt pidetään vähän taukoa kisaamisesta ja pääsee miettimään jotain muuta kun treeniratsastusta. Esimerkiksi humpuuttelua ja maastakäsittelyä ja sen sellaista ja saadaan blogiin muutakin kuin  ratsastuspostausta! Voima saa huomenna ansaitun vapaa-päivän.

Väsäsin vielä Aadan ottamista klipeistä vähän tunnelmaa kisoista ja videot radoista. Kaikki klipit eivät ole aikajärjestyksessä joten jos vähän mietityttää hyppyjärjestykset niin johtuu ihan siitä.
                                                                 Linkki videoon


3 kommenttia:

 1. Minkä takia käytät raippaa noin paljon? Mutta kiva postaus ja muuten ratsastat tosi hyvin! (:
  Aiotko joskus kisata hihsissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä käytä, mutta nähtävästi kisoissa se herättää Voiman muista maailmoista kun muuten vain juoksee läpi esteiden ja haahuilee omissa ajatuksissa. Käytän vain askel ennen estettä näpäyttämällä, eli en lyö kovaa mutta maneesissa kaikuu hyvin. Kiitos paljon, vaikka onhan vielä paljon korjattavaa! No riippuu nyt vähän tasosta ja luokista ja siitä miten me nyt Voiman kanssa kehitytään. Jos joskus löytyy hyvä luokka ja ollaan valmiita, sekä Voimalla jarrut niin varmaan saattaisikin onnistua. Ja meenaan nyt ihan Hihsin "pikku"/poniluokkia :D

   Poista
 2. Hyvä et teilläkin meni nyt paremmin! (:

  VastaaPoista