maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pettymyksellä kotiin

Tällä mentiin

Startattiin kisakausi 12.3 ja lähdettiin PR-tallille Porvooseen Veeran ja hänen poninsa Murun kanssa. Yö oli itselle aika rankka. En jotenkaan pystynyt nukkumaan yhtään ja nukuinkin noin 1h 30min joten olin aamulla siinä puol 6 aikaan todella väsynyt kun äiti tuli herättämään. Lähdettiin sitten tallille ja ruokittiin hevoset ja vietiin ne ulos syömään aamuheiniään. Kaikki meni hyvin. Oli aurinkoista, Voima oli rento ja mukava hoitaa.
 
Harjasin Voimaa ja pakkasin sen tavaroita. Yhdessä vaiheessa piti käydä vähän lämmittämässä varpaita satulahuoneessa ja siinä penkillä istuessani mietin, että "päivä ei voi kyllä ikinä mennä näin hyvin, mitäköhän tänään tapahtuu?". Ja siinähän lastaessamme hevosia ne ongelmat alkoivatkin! Meidän piti liukkauden jne takia siirtää traileri tien poskeen, eli jonkun verran sai taluttaa autolle. Voima pomppi ja oli ihan levoton trailerin nähdessään kun sitä taluttelin. Juuri kun Muru meni nätisti traileriin ja odotti Voimaa niin Voima suorastaan lähti täysiä käsistä. Se lähti juoksemaan korkeaa laukkaa kuljetussuojineen naapurin pellolle ja ajattelin siinä että tällä se sitten alkaa vai. Voima teki siellä u-käännöksen ja ravasi täysiä takaisin päin ja Muru päätti ryysätä ittensä pois trailerista. Muru rikkoi riimunsa ja juoksi tallinpihalle ja Voima tuli isoine kuljetussuojineen ja riimunnaruineen perässä. Muru ja Voima hajotti aitoja mutta onneksi muut kuin Dasti eivät karanneet. Seka sorto oli virallisesti aloitettu ja yhdessä vaiheessa talutinkin kolmea ponia yhtä aikaa kun yksi lämminverinen juoksee edessäni irti. Äiti oli saannut Voiman kiinni ja taluttanut sen karsinaan.
 
Kun hain Voiman niin riimunnaru oli purkautunut rikki ja oli kiinni Voiman kengässä. En tiedä miten Voima onnistui mutta narun pätkä oli kiinni kengän ja kavion välissä enkä saannu täysiä repiessäni irti sitä vaan tuntui että kenkä irtoaisi eikä meillä todellakaan ollut aikaa enään jäädä kenkää kiinnittämään. Leikkasin saksilla kavion reunasta ja äiti sitten talutti voiman traileriin. Voima meni kivasti mutta sitten Murun kanssa säädettiin mutta pian oltiinkin jo matkalla.
 
Kun päästiin perille niin Voima oli nätisti. Se seisoi kiltisti yksin kun Muru meni verkkaamaan. Laitettiin äidin kanssa se valmiiksi ja sen jälkeen menin kentälle testaamaan millainen se on ratsastaa. Lisäksi se, että ratsastan nopeasti askellajit läpi niin lopettaa jännittämisen. Voima ei oikein kunnolla pysähtynyt ja odottanut mutta meni silti nätisti. Kyttäili kiinnostuneena kaikkea mutta ravasi ja laukkasi kiltisti. Silti vähän huoletti ettei se pysähtynyt kunnolla.
 
Kisattiin tosiaan 70cm-80cm eikä olla ees kotona kisattu niin "suurta" luokkaa mutta ollaan treenattu 80cm-90cm ratoja. Voima on ollut todella kuuntelevainen ja hypännyt liidokkaasti. Ei ole tiputtanut oikeastaan kertaakaan talven aikana. Meidän verkka oli tosi huolestuttava. Hevonen veti ratsastajaansa 6-0 ja toivoin vain, että se lopettaisi ennen meidän rataa sen. Hypyt oli vuorostaan verkassa älyttömän liidokkaita ja tuntui hyvältä myödätä tasaisen hevosen selässä.
 
Meidän rata sen sijaan oli aika huono. Äiti sanoi, että meidän lähtö oli selvästi huonon näköistä. Voima ryntäsi suorastaan mutta kuunteli kun ohjasin sen toiselle esteelle. Kakkoseste hyppättiin vähän huonosti mutta puhtaasti. Kolmas okseri sitten tuli ihan outo pudotus. Saatoin ehkä pidättää liikaa sitä kuumuvaa pollea jolloin se pudotti mutta hyppykohta oli kyllä hyvä. Radalla Voima tiputteli vähän väliä ja oli ihan muissa maailmoissa. Se vain juoksi kiireisesti eikä katsonut yhtään esteitä. Itse stressasin tosi paljon sitä että muistanko rataa kun olin niin väsynyt ettei oikein meenannut pysyä mielessä. Pian tuli oikosulku ja aloin miettimään juuri sellaisessa kohdassa missä pitää tehdä nopea kaarre toiselle ja ohjasin liian myöhään toisen esteen takaa jolloin tultiin todellakin huonolla tiellä. Voima kielsi. Se ei ole ikinä tehnyt äkkityssäystä esteellä juuri kuin pitäisi hypätä, ei koskaan. En tiedä onko se hyvä vai ei. Ennen se juoksi ohi jopa pelleily mielessä mutta nyt se kielsi oikeasti ja juuri sellaisessa kohdassa missä kukaan ratsastaja ei halua. Tuloksena oli tämä:
 
Muistan vieläkin tämän kohdan. Sain todellakin tehdä vatsalihaksilla ja jalkalihaksilla töitä. Aika suoraansanoen pysähtyi itselläni. Voima kerrankin seisoi kiltisti ja sekin hämmentyi kun sillekkään ei ole koskaan käynnyt näin, että ratsastaja makaa kaulalla. Mietin jo miten istun hiekan seassa mutta en aikoinut luovuttaa. Pinnistin nopeasti satulaan takaisin. Se tuntui itseasiassa 2minuutilta mutta äitin videota katsoessa siinä kesti noin 5sek. Nostin takaisin laukkaan mutta satulan siipi oli väärinpäin ja jouduin kerrankin hyvän laukan siirtämään käyntiin. Laitoin nopeasti sen oikein päin ja jatkettiin uudestaan ja kielto taas ja hylky. Itseäni ärsytti todella paljon ettei kuulutuksena sanottu "ratsukko voi jatkaa radan loppuun" ja mentiin huonolla fiiliksellä pois.
Luokan isoin okseri

Meidän vuoro oli aloittaa
<3

 


Voimalla oli tilapäiset meksarit ja testattiin rollereita


 Itseä harmitti jotenkin todella paljon. Yleensä ei harmita yhtään. Kisat maksoivat seurakisoiksi aika paljon ja Voima oli mitä pellein ikinä. Kaikki johtui suurimaksiosaksi varmasti väsymyksestä enkä tiedä olisiko hylkyä tullut vältämättä jos olisin muistanut radan paremmin, väsymys tulee esiin moneasti kohdasta. Joka tapauksessa Voimalla oli hienojakin hyppyjä. Täytyy etsiä taas vahvempia kuolaimia. Eniten ärsyttää se, että Voimalla on ponnua mihin vaan, mutta asennepuolessa on vielä vähän hiottavaa. Se tykkää hypätä ja laukata mutta vähän saisi keskittyä hommaankin. 19.3 mennään taas ja pistelen tasoa pienemmäksi eli mennään 60cm ja 70cm. Voima toimii yleensä paljon paremmin kun se on saannut yhden luokan jo mennä joten odotan jo tuloksia ensi kerralle. Ensi viikko tulee olemaan kiireistä koeviikon ja talleilun takia mutta minkäs sille voi!
Kiitos kuvista Veera ja Essi!2 kommenttia:

  1. Ei meilläkään mennyt täydellisesti, mutta ihan hyvin, aina oppii uutta.
    Oli kyllä kalliit kisat pakko sanoo.. mutta ihan kivat silti :)

    VastaaPoista