lauantai 18. helmikuuta 2017

Tallin peltokisat

He(i)pparallaa!

Blogissa on ollut vähän hiljaista, mutta en ole saannut kuvaajaa tallille joten en ole viitsinyt postauksiakaan kirjoittaa. Tosiaan aiheeseen.

Meillä oli 18.2 peltokisat jossa luokkia oli keppihevosluokasta vauhtiluokkaan (eli siinä missä itse kisasin, "maastoesteitä" pellolla). Jopa tutulta, toiselta tallilta tuli traileri parin hevosen kanssa, vaikka kisat olivat ennemmin leikkimieliset. Voittajille jaettin ruusukkeet ja pokaalit.

Otettiin porukan kanssa vain pikainen, sekava yhteiskuva! Yksi kuvaajista oli vielä kameran takana
Olin noin 20min vaille 14.00 tallilla ja hain sitten Voiman jo sisälle vaikka kisat alkoivatkin vasta 15.00. Kaikki meni ensin hyvin, hevonen tuli nätisti sisälle ja odotti kiltisti kun otin ulkoloimen pois. Hain vettä ja kun sitten toin sen ämpärin ja laitoin vain karsinanoven kiinni mutta en lukkoon joten Voima vähän turvallaan työnsi ja juoksin sen taakse kun se käveli rauhallisesti ulos ja yritin kosketuksella kerätä sen huomion mutta ei. Ruuna juoksi tarhansa vieressä olevalla laitumelle tammojen luokse ja alkoi ravuri tammamme kanssa juosta kilpaa aidan vierestä. Voimalla ei ollut riimuakaan päässä kun karsinassa olin ottanut pois. Otin muutaman porkkanan ja ämpärin ja ravistin niitä ja nopeasti se ravasi luokseni ja käveli vieressäni porkkanoiden perässä. Kaikki meni hyvin kunnes porkkanat loppuivat ja Voima juoksi kentälle missä tehtiin kisavalmisteluja. Siinäs sitten pihalla juoksi ja lopuksi äiti haki sen. Äidin taluttaessa sitä sisälle huomasin että "Ei perhana sehän on vetässy nurin karkumatkalla!". Toinen puoli oli ihan märkä joten tuo ruuna osaa ollaa pelle!

Harjasin sen hitaasti ja Essi tasasi sen harjan tosi tasaiseksi ja kivan näköiseksi. Verkassa yritin saada vain pidätteitä läpi mutta uudet hevoset ja porukan määrä sai Voiman keskittymisen aika lailla herpaantumaan. Verkattiin vielä uusiksi ennen meidän luokkaa ja Voima puri kuolaimeen kiinni mutta kuunteli istuntaa ja ääntä hyvin. Ei olla koskaan hypitty paalien yli joten se vähän jännitti mutta kun tultiin ekalla kerralla niin Voima vain ryntäsi yli ja niin nopeasti ja tasaisesti  ettei oikein ehtinyt myötäys pysyä mukana. Paalien korkeus oli 60cm-70cm.
Voimaa kiinnosti enemmän mitä ympärillä tapahtuu

Kun sitten meidän aika oli vetästä rata niin sanoin tuomarille (äidille), että "Saa nähä miten menee". Lähdöllä pistin reippaaseen laukkaan ja Voima innostui. Se ryntäsi nopealla vauhdilla, ei kuitenkaan juossut niin nopeasti mitä pääsee, mutta lujaa silti. Eka este meni hyvin ja pääsin myötäykseenkin mukaan. Oli kurveja joissa piti hidastaa mutta ne olikin radan ainoat isot ongelmat, sillä meenattiin vetää nurin kun hevonen ei hidastellut juurikaan ennenkuin takajalat luisuivat. Otettiin uusi vauhti ja matka jatkui loppuun asti ihan mukavasti, paitsi että viimisellä esteellä itse taas lopetin kesken ja annoin ikäänkuin Voiman tehdä loppuun ja Voima sitten tiputti paalin ja meenasin tipahtaa kun en ollut kokonaan myötäyksessä ja hevonen tömähti ilmassa tiputtaessaan raskaan paalin. Juostiin kuitenkin maaliin nopeasti. Voima ei lannistunut ollenkaan ja se johti kuin johtikin voittoon. Voi taas olla ylpeä! Meillä oli oikeasti kovia vastuksia mutta Voimalla osaa olla asennetta kun se oikeasti ottaa sen ulos eikä vain juokse kuin minua ei olisikaan. Huomaa, että tiimityö on kohentunut älyttömästi ja maneesitreenit on tuplannu meidän kehitysvauhtia vaikka vielä onkin paljon opittavaa lisää. Nyt vielä vähän treeniä ja sitten startataan se kisakausi virallisesti!


Asenne on pojalla kohdallaan!
 
Rohkea poika kun ei olla ennen tälläsiä hypitty
                                                                         
             Kuvaaja innostui myös ottamaan muutaman pärstä kuvan Vompesta


Tää kuva taitaa ajautua sukupostiin joku päivä!

 Kiitos ihmisille joita oli paikalla ja luomassa tallihenkeä! Oli ihan älyttömän kiva päivä !

2 kommenttia:

 1. Aa mä oon oikeen "kuvaaja" :'D
  No ei vaa kivat kisat oli ja Voima meni hyvin kun kerran voitti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saat luvan pitää sen arvonimen ( :,D ). Otit tosi kivoja kuvia ja kiitos!

   Poista