perjantai 13. tammikuuta 2017

Uusi blogi, uudet tavoitteet

Heips!


Tulipahan nyt sitten tehtyä omat blogit ja vihdoin sain omani ``valmiiksi´´ käyttökelvolliseksi.
Banneri on väliaikainen ja lisää sivuja pitää vielä kirjoittaa loppuun sekä paljon muutakin pientä ärsyttävää virhettä mutta aikanaan,aikanaan. Voisin ensimmäisessä postauksessa esitellä meidät.

Tosiaan olen Sofi, 9-luokalla oleva tyttö Etelä-Suomesta. Asun maalla ja meillä on talli jossa on majottautuneita hevosia sekä meidän 10 omaa. Siellä seassa elelee myös hevoseni (blogin päähenkilö) Voima. Voima on ollut meillä vuoden sekä jonkunlainen projekti meille tullessa joka oppi tosi nopeasti! Koskaan hevonen ei ole koulutettu loppuun ja meillä on vielä paljon harjoittelemista mutta onhan se  90cm yksittäisenä hypännyt, sekä ratana 70cm-80cm. Koulupuoli on vähän heikompaa meillä mutta laukanvaihdot, peräänanto, taivutukset jne onnistuu moitteetta. Tavoite olisi päästä suokkien mestaruuksiin mutta sinne on matkaa mutta keväällä startataan pisteiden kerääminen ja kisaamme piensuokeille tarkoitetuissa kisoissa. Voima on luonteeltaan hyvin huumorintajuinen ja kun sitä ärsyttää joku se inahtaa ja yrittää nostaa painavaa takalistoaan ylös! Esimerkiksi se inhoaa kovia apuja, häätämistä esimerkiksi portilta jos pitää tuoda toinen hevonen tai jos sillä on laiska päivä ja sitä juoksetaan ja pitäisi saada vauhtia lisää. Voima on todella herttainen kuitenkin. Se yrittää miellyttää ratsastajaansa sekä tykkää hamuta käsiä söpöillä hörökorvineen ja nappisilmä-ilmeineen. Voima on myös todella hyvä maastopeli ja pystyisi hyvin johtamaan maastoporukkaa. Se pysähtyy pyytäessä mutta kävelee ja ravaa reippaasti. Laukkaa ei olla vielä maastossa testattu ihan ratsastajan pelon vuoksi. En sitten millään haluaisi tippua soratielle ja katsoa kun hevonen kenties juoksisi talliin (saattaisi se tapaus myös jäädä odottamaan).
Tippumisesta puheenollen olen tippunut pahasti mutta kerran Voiman selästä, ja sekin oli ihan oma moka. Olen ollut myös onnekas ettei Voima ole koskaan tallonut varpaitani, haha!
Laittelen vähän kuvia Voimasta

Eka tandem kerta Voiman kanssa video
Ruuna voitti 70cm harjoituskisan eikä olisi millään malttanut seistä paikallaan

Ensimmäisiä kauhuesteitä Voiman kanssa

Kesällä käytiin uimassa noin 10km päässä olevalla rannalla läpi kylän ja asfalttitiet!

Voiman ja minun ensimmäiset yhteiskuvat

Tänä talvena laukkailtiin jo pellolla pelkällä riimulla ja narulla!

Kisattiin viime vuonna (2016) jonkun verran ja testailtiin vähän. Ensi kesänä sitten pitäisi oikeasti yrittää ja startata kisakausi! (Kuvassa minulla on turvaliivi hupparin alla)
 
 
Seuraavat postaukset sisältävätkin sitten meidän arkea! Heippa! :)
 

2 kommenttia: