lauantai 14. tammikuuta 2017

Maneesilla

Tänään vuokrattiin taas pitkästä aikaa maneesi toiselta tallilta joka sijaitsee noin 4km-5km päässä joten hyvät alkukäynnit saa vedettyä sinne kävellessä! En ole viikkoon ratsastanut ajan takia, vaan juoksuttanut ja tehnyt Voimalle jumppatreenejä ja se vaikutti molempien osalta tähän päivään joka ei mennyt omasta mielestäni järin hyvin, ihan okei, mutta paremmin olisi saannut mennä. Käppäiltiin Voiman kanssa kahdestaan sinne ja äiti tuli myöhemmin autolla paikan päälle. Voima meni kiltisti kuten aina maastossa ja maneesissa aluksi sillä olikin virtaa.
Äiti oli heti kuvaamassa kun näki meidät tallustelemassa :D


Selästä käsin kuvaaAloitettiin menemällä puomien yli, että Voima nostelisi jalkojaan sekä hyppäisi pitkältä, eikä aina pohjaan ja siinä huomasin, että ``äh, tuttu juttu tuntuu niin haastavalta´´. Ei siinä ettenkö olisi pystynyt myötäämään ja ratsastamaan mutta jotenkin siellä oli vaikeampi istua oikein ja taivutuksetkaan ei menny  ihan putkeen.

Ruvettiin sitten hyppimään kunnolla ja Voima meni vähän laiskasti mutta en itsekkään ollut priimassa tänään. Lopetettiin siihen, että tultiin 80cm okseri ja puhelimestani loppui jo siinä vaiheessa akku. Vasta lopussa sitä hypätessä tunsi, että ``Nyt, nyt myötäys tuntuu oikealta´´ mutta siihen vikat hypyt jäivät ja otin loppuverkat. Siinä alkoi taas tuntumaan ``oikealta´´ ja sain hevosen taipumaan. Käveltiin sitten taas kotia.

 
 
                                                                          Kooste 14.1

Laitoin edelliseen postaukseen, joka on tänään itseasiassa kirjoitettu, että en minä uskalla laukata maastossa. Mutta maastossa tänään menikin näin sanoessani Voimalle ääneen ``Mitä jos ravataa vähän ku suoraa?´´ ja ruuna ravasi nätisti. Yhtäkkiä olinkin jo laittamassa nätisti jalat osoittamaan laukkaa ja sanoin ``Anna mennä poika!´´ ja laukattiin sitten maastossa, kahdestaan. Että tuntui ihanalle kun hevonen meni rauhallista laukkaa ja pitkällä tiellä! voima oli kuitenkin väsynyt jo niin annoin sen jälkeen kävellä kotiin asti.

Kotiin päästyä heitin nopeastin Voiman käytävlle ja ryntäsin autoon hakemaan järjestelmäkameraani, koska tallipiha oli ihan sumussa ja mitä vielä? No totta kai kuvaamaan ennenkuin on liian hämärää! Hevoset eivät kuitenkaan ollut sitä mieltä kun oli päiväheinät kesken!
Aina sama ilme kun Jessi näkee kameran!
Jos joskus vaikka sitten muokkaisi nämä niin voisi tullakkin ihan kivoja!
Sumu oli kerrassaan loistava mutta kameran linssi meni myös ihan sumuiseksi joten kuvien laatu menee sen mukaan!

Ensi viikolla olisi taas suunnitelmissa mennä maneesille ja silloin pitäisi mennä paremmin kun ensi viikolla ei ole menoakaan joten pääsee ratsastelemaan aktiivisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti